Do 7.lipnja besplatno gledajte najbolje filmove na najvećem virtualnom filmskom festivalu We are one

Više od dvadeset svjetskih filmskih festivala okupljeno je u globalnom projektu We Are One. Preko sto najboljih filmskih ostvarenja dostupno je na You Tube kanalu festivala do 7.lipnja. Svoj program predstavlja i Sarajevo Film Festival a mi smo izdvojili nekoliko naslova.

Najveći svjetski filmski festival We Are One

Festival je koncipiran tako da predstavlja svaki filmski festival koji sudjeluje u organizaciji. Gledatelji diljem svijeta tako mogu pogledati filmove koje inače ne bi imali prilike pogledati. 13 filmova na ovom festivalu doživljava svjetsku, 31 online, a 5 međunarodnu premijeru. Na festivalu sudjeluje više od 35 zemalja uz razne popratne sadržaje, razgovore i glazbene nastupe. Barem neka utjeha za sve u filmskoj industriji koja je ove godine ozbiljno pogođena pandemijom Covida-19.

Program predstavlja i Sarajevo Film Festival

Među više od dvadeset festivala koji sudjeluju u globalnom projektu We Are One nalazi se i Sarajevo Film Festival, koji je za ovu priliku kreirao poseban program. Prikazivat će se filmovi nastali u Sarajevu i u produkciji Obala Art Centra, kao i video “Postcards from Sarajevo Film Festival Friends”, koji je posebno napravljen za ovu prigodu.

„Mostovi Sarajeva“ iz službene selekcije Cannesa 2014.

Film prikazan u Cannesu 2014. imao je svoju online premijeru i dostupan je na You Tube kanalu. U filmu europski redatelji propitkuju značenje Sarajeva za Europu nekad i danas. Različiti i individualni pogledi na temu svakako su faktor koji daje zanimljivost ovom filmu.

Omnibus “SEE Factory Sarajevo mon amour”

Film koji se sastoji od pet kratkih filmova. Snimljen je prošle godine u Sarajevu i okuplja pet redateljica i redatelja iz regije i pet međunarodnih autora. Film možete pogledati u petak 5.lipnja u 15 sati.

Online premijera kratkog filma „Route – 3“

Film grčkog redatelja Thanasisa Neofotistosa svjetsku je premijeru imao na 44. Toronto International Film Festivalu, a europsku na 42. Clermont-Ferrand International Short Film Festivalu. Možete ga pogledati u subotu, 6. lipnja u 17.15 sati na ovom linku. Cijeli program We Are One festivala možete pogledati ovdje.

0