Osam novih filmova na Netflixu u listopadu uz koje ćemo guštati tijekom hladnijih večeri

Osam novih filmova na Netflixu u listopadu uz koje ćemo guštati tijekom hladnijih večeri

Listopad na Netflixu uglavnom je u znaku drama i spooky filmskih naslova koji nas pripremaju za Halloween, a čak se polako javljaju prvi božićni naslovi. Hladnije večeri kao stvorene su za nove serije na Netflixu, ali i uzbudljive filmove uz koje će sve niže temperature biti podnošljivije.

The Trial of the Chicago 7

eddie-redmayne-the-trial-of-the-chicago-7-imdb

Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Noah Robbins, Yahyja Abdul-Mateen II, Frank Langella, John Carrol Lynch, Mark Rylance i Jeremy Strong fantastična je glumačka ekipa novog filma ‘The Trial of the Chicago 7.’ Iz režije Aarona Sorkina stiže nam bombastičan filmski naslov na Netflixu koja će premijerno izaći 16. listopada. Film se temelji na priči o grupi Chicago Seven i događajima koji su se odvili 1968. godine.

joseph-gordon-levitt-the-trial-of-the-chicago-7-imdb

Radnja će prikazivati istinite detalje protesta koji se dogodio u Chicagu, a organiziralo ga je sedam pobunjenika koji su prosvjedovali protiv Vijetnamskog rata zbog čega su optuženi za pobunu protiv vlade, zavjeru i poticanje na nerede. Sorkin nam prikazuje događaje prije samog prosvjeda, suđenje te sukobi koji su se vodili i unutar same kontroverzne grupe. Samo suđenje ključnoj sedmorici trajalo je šest mjeseci i postalo je najvažniji sudski skandal 60-ih godina.

Rebecca

Obilježite 21. listopada jer upravo tada na Netflix stiže iščekivani film ‘Rebecca’, nastao po istoimenom kultnom romanu autorice Dame Daphne du Maurier. Filmskih adaptacija tog romana ima mnoštvo pa jedva čekamo vidjeti mogu li Lily James i Armie Hammer priču podići na novu razinu. Radnja prati mladi bračni par koji se vjenča u Monte Carlu, ali njihov odnos je stavljen na kušnju nakon povratka na obiteljsko imanje u Manderleyju.

Novopećena supruga tada otkriva priču o Rebecci, tajanstvenoj prvoj ženi svog supruga.

Yes, God, Yes

Natalia Dyer nakon breakthrough uloge u seriji ‘Stranger Things’ polako ulazi u važnije filmske naslove. ‘Yes God Yes’ prvotno je trebao biti dostupan samo kao video-on-demand na Amazonu, ali 22. listopada postat će dio Netflixove ponude. Dyer glumi Alice, 16-godišnjakinju koja pokušava shvatiti svoju seksualnost i pomiriti je s katoličkim odgojem u kojem je odrastala.

Unatoč kompleksnoj temi, film je prava komedija koja je dobila relativno pozitivne ocjene. Dyer se u filmu pridružuje još jedno lice poznato iz Netflixove serije – Alisha Boe (glumica serije ’13 Reasons Why’).

Holidate

 ovoj 2020. definitivno trebamo filmove koji će nas oraspoložiti. Romantična komedija u božićnom ugođaju zvuči idealno za to. Holidate je novi film s Emmom Roberts u glavnoj ulozi, a uz nju glume još i Luke Bracey, Jessica Capshaw, Kristin Chenoweth i Frances Fisher. Sloane (Roberts) i Jackson (Bracey) mrze blagdane.

Konstantno su sami ili izlaze na čudne spojeve, no kad se jednom ovo dvoje stranaca upozna na lošoj božićnoj proslavi, dogovore se da će biti partneri (Holidate) jedno drugom na svakoj idućoj proslavi i prigodi. Možete pretpostaviti da će ih čak i mržnja prema blagdanima upravo na kraju i romantično povezati. Film na Netflix stiže 22.studenog.

Hubbie Halloween

Tradicionalna Netflixova ponuda ‘Netflix and Chills’ povodom Halloweena ove godine bogatija je za još jedan film Adama Sandlera. Glumca ili volite ili ne možete podnijeti, ali nemoguće mu je zanijekati uspjeg u posljednjem filmu ‘Uncut Gems’ te zabavni karakter njegovih brojnih komedija. ‘Hubie Halloween’ trebao bi nas uljuljati u jesensku atmosferu Noći vještica. Radnja prati Hubieja Duboisa koji svake godine brine o tome da proslava Halloweena u Salemu prođe nezprijekorno.

No, ove se godine u sve umiješaju odbjegli kriminalac i tajanstvein novi susjed pa se Hubiejvi planove, malo je reći, preokrenu naglavačke. Na streaming div stiže 7. listopada.

Carol

Među starijim filmovima koji imaju svoju Netflix premijeru je ‘Carol’ s omiljenom nam Cate Blanchett u glavnoj ulozi. Tokom ranih 1950-ih, Therese Belivet, radnica je koja radi u trgovini, ali s ambicijom da postane fotografkinja. Radi na odjelu za igračke robne kuće na Manhattanu za vrijeme božićne sezone. Prilazi joj glamurozna starija žena, Carol Aird, koja na preporuku Therese kupuje model vlaka za svoju kćer. Između njih se iznenada javlja privlačnost koja će pokretati radnju, a uživat ćete u prekrasnoj kinematografiji, kostima i performansima.

Moneyball

Dobitnici Oscara, scenaristi Steven Zaillian (‘Schindler’s List’) i Aaron Sorkin (‘The Social Network’) jedni su od autora scenarija filma ‘Moneyball’ kojeg je režirao Bennett Miller (potpisuje odličan film ‘Capote’). Glavni lik priče je Billy Beane, generalni menadžer bejzbolskog kluba Oakland Athletics koji će isti pokušati obnoviti na potpuno novi, moderniziraniji način.

U filmu temeljenom na istinitoj priči glume odlični Brad Pitt, Philip Seymour Hoffman i Jonah Hill.

Fargo

Crna komedija i triler, Fargo, također se često ‘zagubi’ na popisu klasika pa ga tako mnogi nisu stavili na listu filmskih prioriteta. Film braće Cohen s Frances McDormand u glavnoj ulozi dobio je 1996. godine sedam nominacija za Oscar. Film prati Marge, trudnu policajku koja istražuje niz ubojstava koja se pojave nakon što prodavač automobila zaposli kriminalce da mu otmu suprugu. Fargo se smatra jednim od najboljih filmova iz tvornice Joela i Ethana Cohena.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori