November to remember: Sve što trebate za najljepši binge maraton pod dekicom

November to remember: Sve što trebate za
najljepši binge maraton pod dekicom

Polako koračamo prema kraju godine koja je u najmanju ruku bila neobična. Iako vjerujemo da većina nas jedva čeka zaboraviti i ispuniti 2021. godinu uzbudljivim planovima, zašto ne bismo studeni okrenuli na pozitivu i učinili ga najljepšim mjesecom ne tako sretne 2020.? Journalov novi specijal November to remember pokušava tmuran studeni učiniti mjesecom za pamćenje i svakom od nas dati ideju kako začiniti zadnje trenutke prije božićne groznice.

Ako smo nešto naučili u vremenima nesigurnosti, onda je to važnost kulture – ne samo one ‘visoke’, već i pop kulture. Filmovi i serije učinili su nam mnoge dane ove godine izdržljivijima, vrijeme nam je uz njih prolazilo brže i postali smo pravi ovisnici o kvalitetnim, intrigantnim, kontroverznim ili zabavnim watching listama.

Zašto si u studenom ne bi priuštili bingeanje do mile volje i počastili se pretplatom na neki od popularnih streaming servisa? Iako još uvijek nemamo sve, streaming servisi u Hrvatskoj sve su brojniji.

Netflix

Streaming div pokrenuo je pravu malu revoluciju u načinu na koji gledamo serije i filmove. Gotovo da ne možemo zamisliti svijet odnosno filmsku i TV industriju bez Netflixa. Svake nam godine donosi najuzbudljivije filmske i TV naslove od kojih mnogi pokupe prestižne nagrade. Neki od najvažnijih hitova, danas već klasika, možemo gledati na ovom streaming servisu. Tu je primjerice fantastičan ‘Breaking Bad’ nastao još u pre-Netflix eri, ali i čitav niz aktualnih hitova uz koje će bingeanje biti stvar svakodnevice. Odlična je i mogućnost downloadanja serija i filmova zbog čega ih kasnije možete gledati i bez interneta. Netflix trenutno ne nudi godišnju pretplatu, a mjesečni paketi kreću se od 7, 99 eura do 11, 99 eura. Trenutno možete imati pet različitih profila.

Divna nam je vijest obilježila prošli tjedna: Netflix je i službeno stigao u hrvatskom izdanju!

Naša preporuka za bingeanje: Ratched

Ratched serija Netflix

Ovih dana svi pričaju o Netflixovoj seriji Ratched, svojevrsnom prequelu legendarnog filma Let iznad kukavičjeg gnijezda. Fokus je na Mildred Ratched – jednoj od najpoznatijih filmskih zlikovki i njezinom početku rada u najjezivijoj filmskoj umobolnici na svijetu. Radnja serije odvija se prije radnje u romanu Kena Keseyja prema kojem je i snimljen spomenuti film. U njoj imamo priliku pobliže upoznati neugodnu i okrutnu osobu, koja voli mučiti pacijente i manipulirati svima oko sebe. Louis Fletcher koja je u filmu utjelovila Ratched kasnije je nekoliko puta izjavila kako joj je bilo iznimno teško glumiti zlu sestru. U seriji upoznajemo pak drugačiju stranu Mildred koja je imala jezivo djetinjstvo prepuno zlostavljanja.

Najveći i najgledaniji hitovi koje možete pogledati na Netflixu su:

  • Stranger Things
  • The Umbrella Academy
  • La Casa de Papel
  • Ozark
  • The Crown
  • Sex Education
  • Friends
  • You
  • Dead to Me
  • Bird Box
  • Murder Mystery
  • The Irishmen

HBO GO

Streaming servisi u Hrvatskoj relativan su novitet, ali HBO GO uz Netflix je zasigurno jedan od najpopularnijih, posebice u našoj regiji. Već dugo na HBO GO-u možemo gledati filmove i serije na hrvatskom jeziku u besprijekornom prijevodu, a ponudu obožavamo jer nudi zbilja raznolik sadržaj: od filmskih i TV klasika koje ste možda propustili do najnovijih serija, ali i odličnog sadržaja za klince. Tu su genijalne serije poput ‘Žice’, ‘Obitelji Sopranos’ i ‘Seks i grad’, ali i noviji kultni naslovi poput ‘Sluškinjine priče’, ‘Igre prijestolja’ ili ‘Genijalna prijateljica.’ Baš kao i na Netflixu, moguće je downloadati filmove i serije, a možete ih gledati na 5 uređaja i dva istovremena streama. Idealan je ovo odabir ako volite pogledati i pronaći neku kvalitetnu seriju koja eventualno nije toliko razvikana, kao i brojne hitove. Možete isprobati i prvih 7 dana besplatno, a zatim vas mjesečni paket košta 5, 99 eura mjesečno. Najveća je razlika kod ovog streaming diva što serije, primjerice, izlaze u nastavcima odnosno ne stignu sve epizode u jednom mahu.

Naša preporuka za bingeanje: The Undoing

serija-The-Undoing

Seriju potpisuje scenarist David E. Kelly koji je zaslužan za hit ‘Male laži’, a režirala ju je oskarovka Susanne Bier. Šestodijelna priča prati bračni par koji glume ikone Hollywooda, Nicole Kidman i Hugh Grant. Serija u fokus stavlja uspješnu terapeutkinju, Grace Fraser (Kidman), njenog muža Jonathana (Grant) i njihovog sina (Noah Jupe) koji pohađa elitnu privatnu školu u New Yorku. Preko noći otvara se ponor u njezinu naizgled savršenom životu: nasilna smrt, nestali supružnik i, umjesto čovjeka kojeg je Grace mislila da poznaje, samo niz strašnih otkrića. Prepuštena sama sebi nakon sve šire i vrlo javne katastrofe te užasnuta načinima na koje nije poslušala vlastiti savjet, Grace mora rastaviti jedan život i izgraditi drugi za svoje dijete i sebe.

Najveći i najgledaniji hitovi koje možete pogledati na HBO GO-u su:

  • Euphoria
  • Chernobyl
  • I May Destroy You
  • Big Little Lies
  • Killing Eve
  • Millons
  • Office
  • Ford vs. Ferari
  • Jojo Rabbit

Amazon Prime Video

Polako raste popularnost i Amazonovog streaming servisa u Hrvatskoj. U vrijeme lockdowna, mnogi su novi filmovi morali zaobići kina pa su postali dostupni za rentanje ili kupovinu na Amazonu. Amazon Prime video trenutno iznosi 5, 99 eura mjesečno, ali čini nam se odličnom opcijom i usluga Amazon Prime koji košta 7, 99 mjesečno i nudi filmove, serije, ali i skidanje glazbe ili knjiga za Kindle.

Naša preporuka za gledanje: Modern Love

Modern Love

Amazon Prime Video oduševio je publiku serijom Modern Love. Epizode otprilike traju od 25 do 35 minuta, a temelje se na tjednim kolumnama objavljenima u The New York Timesu. Svaka je epizoda zapravo jedna priča o prijateljstvu i ljubavi smještena u New York. Ukupno ih je osam, a pojavljuju se značajna slavna imena poput Tine Fey, Anne Hathaway i Andyja Garcije.

Odlični filmovi i serije iz Amazonove produkcije:

  • The Marvelous Mrs. Maisel
  • Downton Abbey
  • Manchaster by The Sea
  • Transparent

Pickbox

Pickbox NOW relativno noviji servis koji je sve popularniji na našim prostorima. Filmove i serije možemo gledati s titlovima na hrvatskom, srpskom, slovenskom i makedonskom, a svaki mjesec stiže novi, a odlazi stari sadržaj. Zanimljivo je da im i sami možete predlagati novi sadržaj, a odličan je za one koji vole gledati svjetsku, ali i europsku produkciju. Nude nam tri paketa – mjesečni, onaj na šest mjeseci te godišnji! Kolegijalni unutar kojeg filmove i serije mogu gledati dva uređaja istovremeno košta samo 39 kuna, prijateljski na šest mjeseci košta 210 kuna, dok obiteljski odnosno godišnji plan košta 360 kuna i omogućava da filmove i serije gledaju tri uređaja istovremeno.

Naša preporuka za gledanje: Power

Kriminalistička drama Moć koju je producirao 50 Cent jedna je od najgledanijih i najkvalitetnijih serija desetljeća. Pratimo Ghosta (Omari Hardwick), čovjeka koji nije načisto sa životom koji vodi. Kriminal mu omogućuje lagodan život, no ne može se izvući iz njega. Voli svoju obitelj, ali ne može odoljeti čarima bivše djevojke i sadašnje ljubavnice Angele Valdes. Kriminal, komplicirane ljubavne i obiteljske veze u srži su ove fascinantne drame.

Zanimljivi naslovi koje možete pogledati na Pickboxu:

  • Poirot
  • The ABC Murders
  • Sex, Drugs and PR
  • The Secret Passion of Mind
  • Rake

Streaming servisi u Hrvatskoj polako postaju sve bolji, nude nam raznolik sadržaj i odlična su opcija kako si možete uljepšati ovaj studeni filmskim i TV pričama.

Foto: PR, Pexels, Unsplash, IMDb

Učitati još
Zatvori