Najljepša ljubavna priča Jane Austen na proljeće stiže u HNK!

Najljepša ljubavna priča Jane Austen
na proljeće stiže u HNK!

Jedna od najslavnijih priča svih vremena stiže na kazališne daske Baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Ponos i predrasude, kultni klasik Jane Austen, premijerno stiže 27. ožujka u koreografiji i režiji Lea Mujića.

Priča o senzibilnoj, inteligentnoj i slobodoumnoj djevojci Elizabeth Bennet koja se, kao i njezine četiri sestre, mora udati za bogata muža, vodi kroz raskošne salone devetnaestostoljetne Engleske. Prema mišljenju mnogih teoretičara književnosti, radi se o neodoljivu i besprijekorno napisanu štivu, koje se čini idealnim predloškom za baletno djelo u koreografskom rukopisu Lea Mujića, a čije smo odlične prilagodbe klasika, poput baleta Gospoda Glembajevi, već imali prigodu gledati na pozornici HNK u Zagrebu.

Svatko tko je posegnuo za ovom virtuozno napisanom knjigom, uživao je u vječnoj ljubavnoj priči simpatične i tople Elizabeth Bennet i kruto gordoga Darcyja, priči o pravoj ljubavi, obiteljima, varalicama i herojima te, naravno, ponosu i predrasudama. Elizabeth Bennet utjelovit će Natalia Kosovac i Reika Suzuki, dok će kao gospodin Darcy na sceni plesati Guilherme Gameiro Alves i Takuya Sumitomo

Leo Mujić odgovoran za koreografiju i režiju iza sebe ima značajnu plesačku karijeru u brojnim europskim i svjetskim baletnim kazalištima. Sve više koreografirajući baletna djela, profilirao se kao autor zanimljiva suvremenog stila, koji ga je učinio zanimljivim za mnoga najpoznatija europska i svjetska baletna kazališta.

Foto: IMDb, PR

Učitati još
Zatvori