Najiščekivaniji filmovi koje gledamo ove jeseni

Najiščekivaniji filmovi koje
gledamo ove jeseni

Prije nekoliko smo vam dana donijeli popis najboljih filmova 2021. dosad koje možete odmah gledati online. Međutim, tek prava jesen donosi velike filmske premijere. Neke od njih čekali smo duže od godine dana, a o nekima posljednjih mjeseci neprestano čitamo. Okupili smo na jednom mjestu filmove koji nose pečat fantastičnih redatelja, donose nam izvrsne popularne glumce ili priču za pamćenje!

The Eyes of Tammy Faye

Jessica Chastain ove jeseni stiže u ulozi koja bi joj mogla osigurati nominaciju za Oscara. Biografski film temelji se na istoimenom dokumentarcu, a prati život kontroverzne TV ličnosti i pjevačice Tammy Faye te njezin vrtoglavi uspon i pad. Chastain igra naslovnu ulogu, dok Fayeinog supruga Jima Bakkera glumi Andrew Garfield. Film režira Michael Showalter koji nas je ugodno iznenadio dramom The Big Sick. Film u SAD-u izlazi 17. rujna!

The Guilty

Jake Gyllenhaal tijekom godina se nametnuo kao naše omiljeno filmsko lice. Gotovo nas svaki njegov film oduševi, a uskoro ga gledamo na Netflixu. Već 1. listopada stiže triler The Guilty u kojoj igra naslovnu ulogu, a uz njega glumi izvrsna postava. O radnji se još uvijek ne znam mnogo, ali trebala bi se fokusirati na djelatnika u odjelu za hitne pozive i bivšeg policajca koji dobiva hitan poziv od žene koja tvrdi da je oteta. Međutim, kad se linija prekine i on više nema novih informacija, odluči je pronaći prije nego što postane prekasno. U filmu glume i Ethan Hawke, Peter Sarsgaard, Riley Keough, Bill Burr i drugi.

No Time to Die

Posljednji James Bond film s Danielom Craigom odgađan je nekoliko puta. No, čini se da će ove jeseni napokon početi igrati u kinima. Radnja najnovijeg filma o slavnom tajnom agentu prati Bonda koji se vraća iz mirovine nakon što ga je Felix Leiter (Jeffrey Wright) angažirao da pronađe nestalog znanstvenika. Ubrzo završava u opasnoj misiji koja ga dovodi u sukob s njegovim najnovijim protivnikom, Safinom (Rami Malek), koji se bavi opasnom novom tehnologijom. U filmu glume i Ralph Fiennes i Christoph Waltz, Gal Gadot i drugi genijalni glumci. Film bi zasad trebao izaći 30. rujna!

House of Gucci

novi filmovi 2021. - 2022. - House of Gucci

Uz još nekoliko naslova s ovog popisa, House of Gucci svakako je među onima koji su dignuli najveći hype! Djelomično zahvaljujući glumcima, ali i spektakularnoj priči koju donosi. Lady Gaga je Patrizia Reggiani koja je optužena za planiranje ubojstva svojeg supruga Maurizija Guccija (Adam Driver), unuka slavnog osnivača modne kuće Gucci, a njihova životna priča punila je novinske stupce 70-ih i 80-ih godina jednako kako i ova filmska reinkarnacija sada okupira zanimanje javnosti. Film je baziran na romanu The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed, a režira ga fantastični Ridley Scott. Izlazi 24. studenog!

Dune

dune

Snimljen po klasiku Franka Herberta, Dune čekamo gotovo godinu dana. Osim što glumi Timothee Chalamet (prema mnogima najpopularnije ime trenutne mlađe glumačke scene), film režira Denis Villeneuve. Chalametu se pridružuju Zendaya, Jason Momoa, Stellan Skarsgard, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Broling, Dave Bautista i Javier Bardem. Skromno bi bilo reći da je glumačka postava impresivna. Redatelj Villeneuve potpisuje filmove poput Sicario, Arrival, Prisoners, Enemy, a film napokon izlazi u kina u listopadu.

The French Dispatch

Novitet u režiji Wesa Andersona imao je premijeru na festivalu u Cannesu. Opisan kao ‘ljubavno pismo novinarima’, film prati tri odvojene priče, a baš kao i The Grand Budapest Hotel, Andersonov posljednji igrani film iz 2014., vrvi poznatim imenima kad je glumačka postava u pitanju. Bill Murray, Timothee Chalamet, Frances McDormand, Elisabeth Moss, Jeff Goldblum, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Owen Wilson, Benicio del Toro, Adrien Brody i Saoirse Ronan samo su neki od glumaca koji se pojavljuju u filmu. Trebao bi izaći 21. listopada!

Last Night in Soho

novi-filmovi-2021.-2022.-Last-Night-in-Soho

Svi koji smo se zaljubili u glumu Anye Taylor-Joy odbrojavamo do njezinog novog filma. Redatelj Edgar White (koji je režirao Shaun of the Dead) režira hororičan triler koji će pratiti modnu dizajnericu koja se tajanstveno nađe u 60-im godinama prošlog stoljeća. Nakon što se nađe u prošlom stoljeću, Eloise upoznaje Sandy, pjevačicu koja joj je u stvarnom životu, u sadašnjosti, idol. Iako prvotno uživa u osebujnom životu Londona tih godina, uskoro počinje shvaćati da nije sve kako je zamišljala. Uz Taylor-Joy, ostatak glumačke ekipe također je impresivan: Matt Smith (The Crown), Diana Rigg (Game of Thrones), Jessie Mei Li (Shadow and Bone), Terence Stamp (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children).

Eternals

Chloe Zhao (Nomadland) trijumfirala je prošle godine kroz čitavu sezonu dodjela nagrada, a uskoro izlazi novi film s njezinim potpisom: Eternals! U pitanju je filmski naslov iz Marvelove radionice koji izlazi 5. studenog. Radnja prati događaje nakon posljednjeg filma o Avengersima – junaci se ponovno moraju okupiti kako bi se urotili protiv neprijatelja čitavog čovječanstva pod nazivom The Deviants. U filmu glumi ‘pola Hollywooda – Angelina Jolie, Richard Madden, Gemma Chane, Salma Hayek, Kumail Nanjiani, Kit Harrington i drugi.

The Power of the Dog

Nakon 12 godina, nagrađivana redateljica Jane Campion vraća se s novim filmom i to na Netflix! The Power of the Dog donosi glumačke izvedbe Kirsten Dunst, Benedicta Cumberbatcha i Jesseja Plemonsa, uz druga lica koja već u traileru izgledaju obećavajuće! Radnja prati nasilnog i brutalnog muškarca Phila (Cumberbatch) koji određuje sva pravila igre na ranču u Montani 1925. godine na kojem živi sa svojim bratom Georgeom (Plemons) koji mu je sušta suprotnost. U njihov život ulazi udovica, Rose (Dunst) i njezin sin Peter (Smith-McPhee) koji su još jedne žrtve Philove okrutnosti. Međutim, George ih prihvaća, zaljubljuje se u Rose i Petera počinje smatrati dijelom obitelji. Film izlazi 17. studenog, a trailer pogledajte ovdje.

Top Gun: Maverick

Top Gun filmovi s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi obilježili su osamdesete godine i postali inspiracija mnogim akcijskim filmovima koji su uslijedili. Novi nastavak filma, Top Gun: Maverick, vraća se ove jeseni nakon više od 30 godina. Cruise će ponoviti svoju ulogu Petea “Mavericka” Mitchella, Val Kilmer vraća se kao Tom “Iceman” Kazansky, dok će Miles Teller glumiti Bradleyja Bradshawa, sina Maverickovog pokojnog partnera Nicka “Goosea” Bradshawa. Film u naša kina stiže ovog studenog.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori