Kraj ljeta savršen je za gledanje jezivih hororaca s ekipom

Kraj ljeta savršen je za gledanje
jezivih hororaca s ekipom

Kraj ljeta izvrstan je za filmske maratone – mnogi su se od nas vratili s mora u grad, večeri su ipak nešto hladnije i dani malo po malo postaju sve kraći. No, još uvijek vlada dovoljno bezbrižna atmosfera da nedjelju navečer provedete s ekipom uz genijalne horor filmove!

Upravo su hororci idealni za kraj ljeta i druženja – osim što ćete se pošteno prestrašiti (ili jump scareova ili same priče i likova), vrlo je vjerojatno da ćete se u dobrom društvu i nasmijati jedni drugima.

Prisjetili smo se horora koji će biti idealan odabir za druženje uz dobar snack, a nisu razvikani kao određeni klasici!

The Killing of the Sacred Deer

Colin Farrell u filmu ponovno po režiserskom palicom Grka Yorgosa Lanthimosa može značiti samo jednu stvar – odličnu glumi i jako dobar film. Radi se o psihološkom horor-trileru u kojemu Farell glumi kirurga kojemu se obiteljska priča promijeni nakon njegove povezanosti s tinejdžerom Martinom kojeg glumi Barry Keoghan. U filmu glumi još Nicole Kidman, a iznenađenje je i uloga koju glumi Alicia Silverstone.

Possessor

Psihološki sci-fi horor imao je premijeru na Sundance festivalu 2020. godine, a osim pohvala kritike, u njemu je uživala i brojna publika. U jezivom filmu glumi Jennifer Jason Leigh, Andrea Riseborough, Christopher Abbott i drugi. Radnja prati Tasyu Vos, elitnu ubojicu koja uzima kontrolu nad tuđim tijelima putem jezive tehnologije, a sve kako bi uhvatila svoje visoko pozicionirane mete.

Creep

Mark Duplass napisao je psihološki horor koji je režirao Patrick Brice i izuzetno je dobro prošao za horor prvijenac. Duplass također glumi u filmu koji je prikazan u formi raznih snimaka videografa Aarona (Duplass). Budući da se bori za egzistenciju, Aaron se javi na online oglas koji traži osobu za snimanje. Uskoro odlazi u kuću ovog stranca kojeg bi trebao snimati tijekom jednog cijelog dana kako bi napravio film za njegovo još nerođeno dijete. Međutim, po dolasku na lokaciju, zahtjevi ekscentričnog Josefa postaju sve bizarniji i jeziviji…

Berlin Syndrome

Još jedan psihološki horor na listi temelji se na istoimenom romanu Melanie Joosten. Radnja prati Clare Havel, mladu djevojku koja dolazi u Berlin na svom putovanju i upoznaje muškarca Andija. Šarmantni profesor engleskog brzo joj se svidi i kod njega provede jednu noć. Međutim, kad se ujutro probudi i otkrije da je zaključana u stanu, Clare će se morati suočiti s dramatičnim raspletom događaja.

Saint Maud

Saint Maud je 2019. izazvao lavinu pozitivnih kritika i mnogi su ga prozvali najboljim horor iznenađenjem. Jezivi hororac prati medicinsku sestru Maud (koju glumi Velšanka Morfydd Clark). Nakon traume koju je proživjela okrenula se vjeri i počela raditi u malom engleskom gradiću. Uskoro dobiva pacijenticu Amandu, plesačicu iz SAD-a koja ima terminalnu bolest. Maud, međutim, postaje opsjednuta sa spašavanjem njezine duše.

Naša rubrika Lazy Sunday svake vam nedjelje donosi razne filmske preporuke kad nemate ideja što pogledati: od najboljih komedija ikad do divnih ljubića za večernje opuštanje!

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori