Osmislili smo najljepši plan kako provesti prvi kišni jesenski vikend

Osmislili smo najljepši plan kako provesti
prvi kišni jesenski vikend

Bablje ljeto počastilo nas je brojnim sunčanim danima u rujnu, ali sad je pred nama prvi pravi kišni vikend savršen za comfy izležavanje kod kuće i ležerne planove. Nakon jutarnjih rituala, prve kave ili ručka s obitelji, poslijepodnevne i večernje sate provest ćemo u društvu knjige, serije ili filma o kojima trenutno svi pričaju. Donosimo vam najbolje prijedloge što raditi kod kuće kad pada kiša.

Lijeno poslijepodne uz knjigu

Posljednjih smo dana svugdje nailazili na nove naslove. Kutak za čitanje inače nam je omiljeno mjesto za opustiti se vikendom, a imamo nekoliko preporuka što čitati. Journalova najnovija knjiga tjedna je ‘Olive’ Emme Gannon koja će vas nasmijati i oduševiti, a nedavno smo razgovarali i s Nastjom Kulović o njezinoj zadivljujućoj životnoj priči.

Upravo je izašla knjiga autorice Jen DeLuce, ‘Well Played’ koja nam se čini kao pravi odabir za kišni vikend. Romantična i duhovita knjiga prati Stacey, mladu ženu koja je u nevjerici kad se njezini bliski prijatelji Simon i Emily zaruče. Zna da je godine i godine potratila u Willow Creeku gdje se brine za majku i odlučuje da želi više od života nego samo konobariti i flertati na urnebesnom lokalnom renesansom sajmu. Uskoro počne razmjenjivati poruke s ‘tajanstvenim tipom’ za kojeg je uvjerena da poznaje uživo. No, sve će izvrnut na potpuno neočekivani način. Duhovito, lagano i dinamično – sve što želimo od vikend štiva.

Ako trenutno nemate novih knjiga na svojoj polici, provjerite i popis besplatnih stranica za čitanje koje možete iskoristiti.

TV maraton: Humoristične ili true crime serije koje će vas zabaviti

Mnogi od nas vikendom vole potpuno ‘pustiti mozak na pašu’ pa su kratke, duhovite serije česti go-to odabir. Ne zahtijevaju punu koncentraciju i jednostavne su za pratiti, a Netflix i HBO GO vrve takvim naslovima. Naša je posljednja opsesija ‘Brooklyn 99’ koja je sve samo ne klasična policijska serija. Podsjeća na workplace komediju s izvrsnim mozaikom likova: Andy Samberg predvodi ekipu kao nezreli detektiv Jake Peralta. Njegov luckasti kolega Charles Boyle (Joe Lo Truglio) opsjednut je njime, a ne možemo ne spomenuti izvrsnog Andrea Braughera u ulozi glavnog kapetana Holta koji je možda najsmješniji lik koji smo gledali u sitcomima posljednjih godina.

Nerijetko se okrećemo true crime dokumentarcima, serijalima ili igranim serijama inspiriranim stvarnim zločinima. Nedavno smo vam predložili cijeli popis najboljih true crime stvari na streaming servisima. Jedna od najslavnijih serija takvog tipa je ‘Making a Murderer’ koja je 2015. promijenila i drastično popularizirala žanr, a snimana je tijekom 10 godina. Na ekrane je prenijela šokantnu stvarnu priču o Stevenu Averyju, čovjeku iz Wisconsina koji je bio nepravedno osuđen za silovanje i ubojstvo Penny Beernsten.

Journalov izbor za kišni vikend je svakako i nova serija ‘Ratched’ s potpisom redatelja Ryana Murphyja. Radi se o jednom od najvažnijih Netflixovih ostvarenja u drugoj polovici 2020. godine. Psihološka horor drama spin off je romana i filma, klasika ‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest.’

Prati priču o Mildred Ratched, jezivoj medicinskoj sestri iz kultnog filma. Očekivano, trenutno uvjerljivo drži prvo mjesto na trendingu pa je savršeni vikend odabir za one koji se već krajem rujna ušuškavaju u Halloween ugođaj.

Večer uz prve filmske kandidate za Oscara i Netflixove novitete

Nezaobilazan movie night možete uživati sami ili ga organizirati u krugu prijatelja, a rujan nam je srećom iznjedrio genijalne filmske naslove. Čak su tri filma istog vikenda oduševila na brojnim festivalima, a u pitanju su filmovi s Frances McDormand, Saoirse Ronan, Kate Winslet i Vanessom Kirby u glavnim ulogama. Više otkrijte ovdje, a mi vama donosimo još jedan filmski prijedlog koji možete gledati odmah.

Na Netflix je konačno stigla ‘Enola Holmes’ s Millie Bobby Brown u glavnoj ulozi, a pridružuju joj se Henry Cavill, Sam Clafling i Helena Bonham Carter. Za mladu glumicu koju pratimo još od prve sezone ‘Stranger Things’ ovo je prvi veliki projekt na Netflixu nakon hit serije. Jednu ćemo večer zasigurno rezervirati za ovu zabavnu akciju s dozom zagonetnog. Bobbi Brown glumi Enolu Holmes u filmu snimljenom prema serijalu knjiga spisateljice Nancy Springer koja je u fokus stavila mlađu (i buntovnu) sestru Sherlocka Holmesa. Radnja je smještena u 1884. godinu i prati Enolu koja se probudila na svoj 16. rođendan shvativši da joj je majka (Helena Bonham Carter) nestala. Usprkos željama starije braće Sherlocka (Henry Cavill) i Mycrofta (Sam Claflin), Enola kreće u pustolovinu pronalaska majke, no upast će u još jednu zagonetku koju mora riješiti.

Večer u kazalištu

Jedan odličan prijedlog ako ipak želite izaći! Nova kazališna sezona lagano se zahuktava, a prva nova predstava koju želimo pogledati je ‘Cement’ u Zagrebačkom kazalištu mladih. Premijerno se prikazuje već večeras, a mi ćemo svratiti na jednu od izvedbu tijekom subote i nedjelje. Radnja prati Gleba Čumalova koji se vraća kući nakon godina građanskog rata i revolucije. Nađe se u tvornici cementa koja zjapi sama i prazna. Istovremeno, njegova mu supruga više ne uzvraća ljubav, zaljubljena je u Revoluciju, a i njihovo joj dijete pada u drugi plan. Čumalov sada mora ponovno osvojiti svoju suprugu, ali i oživjeti zamrlu tvornicu.

Foto: Pexels, Instagram, ZKM

Učitati još
Zatvori