Cool dateovi iz filmova na koje bismo i sami otišli

Cool dateovi iz filmova na koje
bismo i sami otišli

Prvi date izuzetno je važan u osvajanju naklonosti osobe koja nam se sviđa. On će puno toga reći o nama, našem karakteru, namjerama, ukusu, preferencijama, sferama interesa. Koliko god imali godina i iskustva iza sebe, trenutak iščekivanja izlaska s onom osobom zbog koje se u dijeliću sekunde osmjehnemo, makar i pri samoj pomisli na nju, uvijek je beskrajno uzbudljiv. Baš kao što nam se ta osoba čini posebnom, jednako takav bi trebao biti i prvi izlazak s tom osobom.

A takvom romantičarskom pristupu dateovima pomalo su “krivi” i simpatični filmovi koji su pokazali toliko kreativnu, šašavu, ali lijepu stranu zaljubljenosti.

Protagonisti su se trudili prikazati svoje osjećaje i osebujan stil na način koji nas je privlačio gledanju tih filmova iznova i iznova. Čak smo ponekad i maštali da se i sami nađemo u takvim situacijama koje se pamte za cijeli život.

Izdvojili smo 5 cool dateova iz filmova koji su toliko šarmantni da bismo se i sami zaputili na jedan takav.

500 Days Of Summer

Iako je narator još u traileru naglasio kako ovo ipak nije ljubavna priča, već priča o ljubavi, većina gledatelja je priželjkivala da beskrajno simpatični par Tom i Summer na kraju ipak ostane zajedno.

Dvoje mladih ljudi, naoko potpuno različitih, upoznaju se na poslu. Tom piše čestike, a Summer je tajnica Tomovog šefa. Povezala ih je čudna energija privlačnosti, ljubav prema The Smithsima, nadrealističnom slikaru Magritteu i zaigranost.

Sramežljivi Tom iz dana u dan razvija snažne osjećaje prema Summer, no njezina indiferentnost i uvjerenja o tome kako ne želi ljubav i partnera neprestano podriva, ali i zagrijava njihov odnos. Kroz film pratimo 500 dana privlačnosti, udaljavanja, svađa i nesporazuma, međusobnih optuživanja, traženja odgovora, bliskosti, radosti, razočaranja…

No, ono što je posebno neodoljivo u ovome filmu je umijeće protagonista da nas toliko duboko uvedu u radnju i gotovo natjeraju da razmišljamo o njihovom odnosu i da snažno proživljavamo sve uspone i padove s kojima su se i oni suočavali. Njihov date u Ikei toliko je zabavan i jedan od favorita u cijeloj kinematografiji romantičnih komedija.

Zaigranost, sloboda i otkačenost u golemoj robnoj kući otkiva toliko iskrenih emocija i gotovo dječju radost kojom je prožeto druženje ovog para da se s lakoćom s njima poistovjećujemo.

Annie Hall

Alvy i Annie dejtaju poput pravih Njujorčana. Uživaju u sadržajima na otvorenom, šetnji, tenisu, kuhanju i pjevanju. No, njihov prvi date je tako ikoničan. Alvy predloži Annie da se prvo poljube kako bi odmah to riješili, a onda mogu otići nešto pojesti. To je u isto vrijeme romantično, smjelo i zanimljivo da ukoliko se takav rasplet situacije preslika u realnost, nema sumnje da je riječ o dateu za pamćenje.

No Strings Attached

Još jedna romantična komedija sa zgodnim protagonistima kao što su Ashton Kutcher i Natalie Portman. Red magnetne privlačnosti, strasti, romantike, humora i zabave. No, priča postaje toplija, ljudskija i iskrenija kada se krenu razotkrivati iskrene emocije koje se ipak probude u mladom paru koji je svoj odnos planirao definirati kao onaj “bez obaveza”.

Kao što to obično biva i u stvarnom životu, a ne samo u filmu, stvari ne budu uvijek onakve kako u početku zamislimo. A scena s preslatkim Ashtonom Kutcherom koji se na dateu umjesto s cvijećem pojavi s rukama punim mrkve je toliko zabavan i originalan trenutak da bi ga vrijedilo iskopirati i u realnosti. Pogotovo ako želite ostaviti upečatljiv dojam i pritom se od srca nasmijati.

Bridget Jones’s Baby

Filmovi o Bridget Jones instant su rješenje za popravljanje raspoloženja. Njezina simpatična smušenost, prirodan smisao za humor, loši odabiri koje tako borbeno i s puno duha prevlada, jednostavan su recept kako provesti ugodno vrijeme pred televizorom i inspirirati se za sve životne izazove. Dok u ovom nastavku protagonistica razmišlja tko je uopće otac njezinog djeteta, film pokazuje da nije toliko ni bitno tko je otac dokle god je Bridget načisto sa sobom.

“Ne treba ti muškarac za dijete“, Bridget dobiva savjet na početku filma koji koketira s feminizmom više nego prije, ali ne po cijenu pretjeranog uozbiljavanja romantične komedije.

A scena kada Jack dolazi na date s bocom vina i hranom u njezin stan toliko je jednostavan izraz naklonosti i pokazivanja koliko mu je lijepo i zabavno s Bridget da je nemoguće ne složiti se kako je najčešće za idealan izlazak potrebno upravo to – osoba do koje vam je stalo, maleni zalogaj comfort fooda i čaša vina.

13 Going on 30

Kad se Jennina proslava 13. rođendana pretvori u katastrofu, ona zaželi da se pretvori u odraslu osobu kako bi mogla imati život kakav je oduvijek željela. Sljedećeg dana Jenna shvati da je 2004. godina, a ona je predivna, uspješna 30-godišnjakinja, koja ima dobar posao i lijep stan.

Zbunjena se Jenna ubrzo uživi u novi život, no shvati da nešto nedostaje, a to je njezin nekadašnji najbolji prijatelj Matt. Kad ga odluči potražiti, ona i Matt više nisu u kontaktu te saznaje da se on uskoro ženi.

Jenna shvati da sve to što ima ipak nije dovoljno te želi vratiti svog najboljeg prijatelja. Kada ga pronađe, njihov se susret pretvori u beskrajno simpatičan date pa Jenna i Matt rade sve one zabavne stvari koje su radili kao djeca. Šetaju, jedu slatkiše, puno pričaju i smiju se, ljuljaju se na ljuljačkama i provode super zabavne trenutke. Takvo druženje djeluje kao sasvim solidna ideja za prekopirati i opustiti se na dječje simpatičan način.

 

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori