Osjećate se malo izgubljeno i usamljeno? Pogledajte neki od ovih 5 filmova
Osjećate se malo izgubljeno i usamljeno? Pogledajte neki od ovih 5 filmova

Osjećate se malo izgubljeno i usamljeno?
Pogledajte neki od ovih 5 filmova

Izgubljenost u životu i usamljenost nešto je što mnogi od nas osjećaju s vremena na vrijeme, i to je normalno. Takvi osjećaji i često budu odlično pretočeni na velikom platnu. Postoji pregršt filmova koji se bave samoćom i potragom za samim sobom. Ako ste i vi jedni od onih koji se tako osjećaju, donosimo filmove za izgubljene duše zbog kojih ćete se osjećati viđeno.

filmovi za izgubljene

Lost in Translation

Sofia Coppola sjajna je redateljica kojoj je filmska umjetnost doslovno u genima. Njezin film s početka stoljeća Lost in Translation epitom je izgubljenosti na ekranu. Radnja prati ispranu filmsku zvijezdu (Bill Murray) i mladu ženu (Scarlett Johansson) koji se nenadano povežu tijekom putovanja u Tokiju. Ovaj film jedan je od Coppolinih boljih, a kemija Murraya i Johansson je odlična.

filmovi za izgubljene

Her

U današnjem svijetu u kojem smo svi prikovani uz tehnologiju, nije ni čudo da se osjećamo izgubljeno. Upravo takav osjećaj prati i protagonista filma Her, sjajnog redatelja Spikea Jonzea. Naime, pratimo Theodorea (Joaquin Phoenix), usamljenog pisca koji stvori neuobičajenu vezu sa svojim operativnim sustavom, Samanthom (glas Scarlett Johansson). Theodore se zapravo zaljubi u nju (to?), a to ga natjera da zagleda u prošlost i ženu koju je izgubio.

filmovi za izgubljene

The Worst Person in the World

Norveški film The Worst Person in the World bio je naš veliki favorit za Oscara 2022. godine u kategoriji međunarodnog filma. Film odlično prikazuje kako nas život može odvesti u raznim smjerovima, a prati mladu ženu Julie koja navigira nedoumice oko karijere, romantičnih veza i života općenito. Realističan je prikaz izgubljenosti u životu, ali ipak ima sretan završetak.

filmovi za izgubljene

La La Land

Jedan od najboljih filmova zadnjeg desetljeća, mjuzikl La La Land sa svakim novim gledanjem nas sve više oduševi. Prati Miu (Emma Stone), glumicu te Sebastiana (Ryan Gosling), pijanista koji se zaljube dok pokušavaju navigirati svoje respektivne karijere. La La Land je iskren prikaz kako nekad ne možemo imati sve što poželimo i kako je život prepun žrtvovanja.

filmovi za izgubljene

Into the Wild

Emotivan film kojeg je režirao Sean Penn, Into the Wild temeljen je na istinitoj priči Christophera McCandlessa. Nakon što je diplomirao, Christopher odluči napustiti sve materijalno, sav svoj novac donirati te se upustiti u putovanje cijelom zemljom. Na tom putovanju, upozna mnoge likove koji oblikuju njegov život.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori