Božićni filmski klasici koje svi obožavaju

Božićni filmski klasici koje
svi obožavaju

Miracle on 34th Street

Miracle on 34th Street

Do Božića je ostalo još tjedan dana i atmosfera po gradovima, a i u svim domovima postaje sve svečanija, magičnija i veselija. Kako biste zadržali i ojačali taj božićni duh već smo počeli s filmskim božićnim preporukama, a sada su na redu filmski klasici ultimativnog božićnog duha.

Pripremite se i oslobodite svoje vrijeme ovaj vikend, barem par sati za film ili dva, kako biste uživali u jednom od filmskih klasika. Ako ste zaboravili na neke, a neki vjerovatno i jesu, donosimo listi filmova, idealnih za gledanje ovaj vikend i finalnu pripremu za božićnu proslavu.

Miracle on 34th Street

Miracle on 34th Street

‘Miracle on 34th Street’ film je iz 1994. godine. Zapravo se radi o remakeu originala iz 1947. godine. Film donosi magičnu priču o djevojčici i odvjetniku koji na sudu moraju dokazati da je Djed Mraz pravi. Prekrasna priča koja će otopiti hladna i zagrijati sva srca.

‘It’s a Wonderful Life’ klasik je iz 1946. godine s divnim Jamesom Stewartom i Donnom Reed o anđelu koji je došao zauzetom poslovnom čovjeku pokazati kako bi život izgledao da njega nema.

It's a Wonderful Life

It’s a Wonderful Life

It's a Wonderful Life

It’s a Wonderful Life

‘A Charlie Brown Christmas’ još je jedan ‘stari’ film… Iako je iz 1965. i dalje donosi aktualnu poruku o smislu Božića usred tolike količine konzumerizma zapadnog svijeta. Prekrasan crtić s divnom porukom, baš za sve uzraste.

‘The Nightmare Before Christmas’ još je jedan crtić, stvoren za ovo doba. Jedan od najboljih i kultnih uradaka Tima Burtona malo je ‘pomaknuti’ crtić, pomalo jeziv, no i prekrasan u isto vrijeme. Radi se o pravoj animiranoj poslastici, posebno za ljubitelje estetike ovog karakterističnog režisera.

‘Dr. Seuss’s How the Grinch Stole Christmas’ odličan je film jednog od najuspješnijih režisera Rona Howarda koji donosi priču o Grinchu, čudovištu koje želi uništiti Božić. Jedna od značajnijih uloga Grincha koju je ostvario majstor komedije, Jim Carrey.

‘Meet me in St. Louis’ još je jedan filmski klasik iz 1940-ih koji donosi dirljivu i lijepu priču o važnosti obiteljske povezanosti, ljubavi, podrške i zajedništva koju shvate četiri Smith sestre prilikom njihove selidbe u New York.

Meet me in St. Louis

Meet me in St. Louis

Meet me in St. Louis

Meet me in St. Louis

Popis završavamo s ultimativnim božićnim evergreenom, originalnim filmom ‘Miracle on 34th Street’ iz 1947. godine. Iako je i verzija iz 1994. bila apsolutni hit i stvarno jest pravi božićni film, ako ste ljubitelj filmskih klasika, ne možete dočekati Božić ne pogledavši upravo ovaj film. Iako popis zaokružujemo s njime, on je zapravo film koji bi trebao biti na prvom mjestu ‘must see’ liste klasičnih božićnih filmova.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori