Kuhanjem protiv minusa

Kuhanjem protiv minusa

kuhaona-veljaca-3

S obzirom da su vani zavladali temperaturni minusi, provjerite što Kuhaona nudi u veljači i kuhanjem u debelom plusu poništite hladnoću zimskih dana.

Očekuju prave kulinarske delicije. Od mesa divljači, preko peruanskih specijaliteta, indijskog curryja do nutritivno vrijednih žitarica i trava u obliku kuglica te domaćeg piva. Istražite u super atmosferi nove namirnice, tehnike pripreme te, prije svega, mirise i okuse.

Teme radionica:

07.02.2017. (utorak)
Jela od divljači – Predavač: Berislav Lacković
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Priprema mesa ima svoja pravila, osobito ukoliko se radi o mesu divljači. Marinada, pravilna termička obrada samo su neka od njih koja će s vama podijeliti chef Berislav Lacković u pripremi paštete od divljači, jelenjeg buta u umaku od višanja s prženim roščićima od krumpira, gulaša od divljači ili fazana sa žličnjacima od sira. Prava gozba za vaša osjetila!
Cijena radionice: 400,00 kn

09.02.2017. (četvrtak)
Peruanski specijaliteti – Predavač: Ivan Milas
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Različita klima, lokalne namirnice i začini su ono što daje kuhinji Perua specifična jela i okuse. Chef Ivan Milas provest će nas kroz ovu zanimljivu kuhinju pripremajući s vama Ceviche od brancina i kozica, Lomo saltado (govedinu iz woka s povrćem i batatom), svinjski file s rižom i chutneyem od manga i tortilje s povrćem. Dobar tek ili na španjolskom (službeni jezik Perua) – disfrutar de su comida!
Cijena radionice: 400,00 kn

kuhaona-veljaca-2

16.02.2017. (četvrtak)
Egzotične kuglice – Predavač: Marina Sanguinetti
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Riječ egzotično uvijek označava nešto što nam nije svakodnevno. Takav je i slučaj namirnica koje su izuzetno hranjive, a rastu na različitim lokacijama u svijetu. Sjevernoafrički i sicilijanski cous-cous oblikovat ćete u kuglice od kapara, ricotte i maslina, bulgur pretvoriti u orijentalni tabbouleh s ražnjićima od svinjetine i manga, južnoameričku quinou pomiješati s povrćem i soja umakom, a azijsku tapiocu povezati s kokosovim mlijekom u fantastičan desert. Kulinarsko putovanje može započeti!
Cijena radionice: 400,00 kn

21.02.2017. (utorak)
Mala škola pivarstva – Predavač: Mirko Banić Ištuk
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Puno ste nas zvali i pitali, kad će ponovno? I evo je. Radionica izrade piva se nastavlja s našim novim predavačem, tehnologom i zaljubljenikom u pivo Mirom Banićem. Po dobrom običaju, prvu turu već smo skuhali i imat ćete je prilike degustirati tijekom radionice. Očekuje vas puno korisnih informacija prilikom pripreme piva i ugodno druženje. Napomena: Pivo koje ćete skuhati na radionici bit će pod našim budnim okom sljedećih mjesec dana, a onda se ponovno vidimo na degustaciji.
Cijena radionice: 400,00 kn

23.02.2017. (četvrtak)
Curry u tanjuru – Predavač: Marina Sanguinetti
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Ovo jelo u umaku tipičan je predstavnik indijske kuhinje. Razlikuje se od regije do regije prema svojim glavnim sastojcima, vrstama suhih i svježih začina te kulinarskim tehnikama pripreme. Uz pomoć Marine Sanguinetti približit ćemo vam pripremu curryja od kozica i kokosova mlijeka, pilećeg i mesnog curryja. Mirise i okuse pojačat će korijander, kumin, kurkuma i čili. Zasigurno radionica za one koji vole pikantne zalogaje.
Cijena radionice: 400,00 kn

kuhaona-veljaca-1

Ukoliko imate interesa za dvije radionice ili želite s nekim doći u paru Kuhaona nudi popust u iznosu 10%. Također, unutar svog programa vjernosti, Kuhaona vam za tri dolaska na radionice četvrtu poklanja. Kuhaona radionicu možete nekome i pokloniti, a više o svemu doznajte na službenim stranicama Kuhaone.

Učitati još
Zatvori