Kućne biljke koje uljepšavaju prostor i sigurne su za vaše ljubimce

Kućne biljke koje uljepšavaju prostor i
sigurne su za vaše ljubimce

@styledbysabine

Svi vlasnici pasa, ali posebice mačaka, znaju da njihovi ljubimci s vremena na vrijeme znaju zaviriti u teglu s cvijećem. Ponekad će se samo zadovoljiti raskopavanjem zemlje, ali nije isključeno da se odluče grickati listove i grane kako bi zadovoljili neke prehrambene potrebe ili možda ublažili želučane tegobe.

Kućne biljke i životinje

Nije sigurno zašto životinje jedu zelenilo, je li to zato što su pretežno mesožderi pa im nedostaje nešto što mogu pronaći samo u svježim biljkama, žele li pročistiti želudac ili im jednostavno odgovara okus. Psi će se najčešće zadovoljiti žvakanjem trave u šetnji, ali mačke koje su isključivo kućne mogle bi prezalogajiti zelenilo u domu.

@styledbysabine

I nakon toga će uglavnom uslijediti povraćanje, no ako se ono pretvori u kronično i primijetite druge simptome malaksalosti, mačka se možda otrovala biljkom jer nisu sve biljke jednako sigurne za jelo. No postoje one koje sigurno jesu i koje će dom učiniti još ljepšim mjestom, donosimo ih u nastavku. Ako maca nastavi halapljivo posezati za ovim zelenilom, razmislite da ga sklonite tamo gdje ona ne može do njega, pokušajte doći do pravog razloga zašto ga jede ili joj ponudite svježe posađenu travu kakvu možete naći u pet shopovima.

Zračne biljke

Kordilin (Spider Plant)

@enter_my_attic

Kalateja (Calathea)

@jungleintheattic

Slonova noga (Ponytail plant)

@_forthehome

Kamena ruža (Echeveria)

@elpatiodemayra

Orhideja

Bromelia

@enter_my_attic

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori