Sve šalice domaćih kreativaca

Sve šalice domaćih kreativaca

polona slider

Polonapolona

Dan započinjemo kavom ili čajem i volimo ih ispijati u posebnim šalicama, a još nam je draže ako se radi o dizajnu domaće, regionalne scene. Pratimo kreativnu scenu koja nam u zadnje vrijeme donosi sve više keramičkih predmeta koji, ususret blagdanima, mogu biti odličan, čak personaliziran poklon s dizajnerskim potpisom.

Izdavajamo samo neke iz velike ponude koja nas okružuje, stilovi će zadovoljiti sve – od onih koji vole minimalizam, boho, malo pomanuti pa čak i kičasti stil.

Remake

Remake

U splitskom dućanu Nered kreativni duo Antea Arizanović i Jovana Bozović hrvatskoj publici donose svoje genijalne kičaste, a opet dopadljive keramičke predmete koji se inače u Srbiji mogu nabaviti pod nazivom Remake. Njihovi artikli rezultat su individualnog pristupa svakom predmetu. Od vintage uporabnih predmeta za domaćinstvo pa do nekih kojima domaćinstvo nije originalno namjenjeno mjesto, ove umjetnice redizajnirajući i restaurirajući ih daju im novi kontekst i život.

Remake

Remake

Dizajn Marine Marinski prepoznajemo po slatkom liku curice na keramičkim proizvodima Marinski Heartmades, šalicama, zdjelicama, posudicama za biljke… A sada imamo priliku vidjeti kako to izgleda kada se sasvim drugačiji ‘look’ aplicira na njenu keramiku – tada nastaju delikatne keramičke šalice, sasvim minimalističke i matirane, obojene u crno, s natpisima ispisanim zlatnim slovima. Najnovija linija rezultat je suradnje s nizozemskim brendom Sisi, njihov je dizajn ukrasio Marinine šalice.

marinski-sisishop-7

Marinski Heartmades za Sisi

marinski-sisishop-3

Marinski Heartmades za Sisi

Osim te suradnje, nešto drugačijeg dizajna, njezine uobičajene komade krasi jednostavnost, dizajn sličan skandinavskom s dozom eteričnosti i romantike.

marinski slider 1

Marinski Heartmades

Re:art:concept je brend iza kojeg stoji Bojana Brkić s velikom pomoći i podrškom Rade Radovanovića. Re:art:concept je zapravo koncept sačinjen od dvije stvari – keramike i igre. Bojana kreira razigrane oblike keramičkih predmeta koji će svaki dom učiniti takvim – veselim i zabavnim. Ona dizajnira iz i za zabavu, a redovito uživamo u stylinzima koje radi s Anom s bloga Prstohvat soli.

Re:art:concept

re:art:concept

re:art:concept

re:art:concept

Miona Stefanović, Marija Seman, Ivana Špoljarić, Bojan Jokmanović i Iva Brkić srpski su keramičari i dizajneri koji okupljeni oko galerije Gallery 1250 donose odlične keramičke predmete više umjetničkog izraza.

keramika

@gallery1250

Ako želite unijeti artistički štih u svoju kuhinju (a i u ostatak prostora, doma) njihovi keramički predmeti su idealni za vas. Šalice koje istovremeno djeluju kao i male skulpture, a dobrim aranžiranjem stola djeluju i kao dio instalacije, razveselit će svaku umjetničku dušu kao blagdanski poklon ove sezone.

keramika

@gallery1250

keramika

@gallery1250

Prije nešto više od godine dana u zagrebački dućan dizajna Dizajnholik u Ilici 11 stigle su šalice slovenskog brenda Polonapolona. Na svojim šalicama, dizajnerica i ilustratorica Polona interpretira vrhunsku literaturu, istaknute povijesne ličnosti, pale heroje i časne građane. Dodaje im dovitljive i drske komentare koji se referiraju na njihove živote, skoro kao kratka biografija u jednoj rečenici…

Tako svoju jutarnju kavu ili čaj možete ispijati u društvu Nikole Tesle, Fride Kahlo, Alberta Einsteina, Benedicta Cumberbatcha u ulozi Sherlocka Holmesa i mnogim, mnogim drugima te se pritom dobro nasmijati uz zanimljivu i oštroumnu rečenicu na šalici.

Polonapolona

Polonapolona

Polonapolona

Polonapolona

Hrvatski brend Mala radnja dizajna poznat je po svojim natpisima na raznim predmetima, a ovog proljeća aplicirali su ih i na šalice i instantno osvojili sve ljubitelje oštroumnih i duhovitih natpisa kao dekorativnog motiva. Jednostavnom tipografijom, crnim slovima ispisali su na velikim bijelim šalicama svoje ideje koje se mogu naći i u vašim rukama i uljepšati vam početak dana.

malaradnjadizajna2

Mala radnja dizajna

malaradnjadizajna5

Mala radnja dizajna

Mala radnja dizajna

Mala radnja dizajna

Foto: Journal arhiva, Instagram

Učitati još
Zatvori