Najslađi srpski dućan dolazi u Split

nered 9

Remake, poznati srpski dućan dekorativnih premeta za sve one koji se žele stilski istaknuti, dolazi u Split! Kreativni duo Antea Arizanović i Jovana Bozović, odlučile su ponuditi hrvatskoj publici sve one divne predmete koje inače možete naći na adresi Kneza Sime Markovića 10 u Beogradu i to pod nazivom Nered.

Image00007

Dućan Nered, na adresi Dominisova 2, u Split će također donijeti odličnu ponudu šalica za čaj ili kavu, raznih setova posuđa, za razne prilike, ukrasne jastuke, čestitke, torbe, zapravo sve ono što vam može pasti na pamet, a da bez obzira na svoju namjenu može biti odličan dekorativan predmet, čak i umjetnički ukras od papira, keramike ili tekstila.

Image00004

Njihovi artikli rezultat su individualnog pristupa svakom predmetu. Od vintage uporabnih predmeta za domaćinstvo pa do nekih kojima domaćinstvo nije originalno namjenjeno mjesto, ove umjetnice redizajnirajući i restaurirajući ih daju im novi kontekst i život. Obični, trivijalni predmeti, ovakvom preobrazbom dobivaju novu funkciju te često postaju mala umjetnička djela koje bi svatko rado imao u svome domu.

Image00003

Svim komadima se pristupa individualno te im se često pridodaju grafičke poruke s dozom ironije. Takvi su im i već dobro poznati papirnati predmeti, često načinjeni u limitiranim serijama. Veselo obojani, sa živim uzorcima, predmeti prošlosti ‘upcycling’ procesom postaju nova, svježa, prava mala umjetnička djela. A sada će ih Splićani, i svi ostali koji posjete ovaj dućan, moći i iz prve ruke vidjeti i njima ukrasiti svoj ili tuđi dom.

remake1

remake2

Foto: Facebook

Komentari