Kako ove godine urediti uskršnji stol?

Kako ove godine urediti uskršnji stol?

Nakon onog božićnog, obiteljsko okupljanje za uskršnje blagdane drugo je po važnosti u godini. Planiraju se jednake količine hrane kao i puno veći broj gostiju nego je to uobičajeno za jedan klasičan ručak, pogotovo ako imate veliku obitelj. Sigurno i vi na stolu očekujete neke klasične recepte od kojih vaši ukućani ne odstupaju, puno šunke, jaja, francuske salate, mladog luka, rotkvica… i to je samo doručak. Nakon toga čeka vas ručak, a u svo planiranje potkrast će se i pitanje dekoracije stola jer bitna je cijela atmosfera, pogotovo kada ćemo za jednim stolom uživati u čak dva velika obroka. Plus kava i desert, naravno.

Moderni uskršnji stol koji svatko može ponoviti

Zato smo još jednu godinu u nizu zajedno sa Studijem Eventastic osmislili kako bi uskršnja dekoracija stola mogla izgledati – ovog puta tradicionalna, ali s twistom. Kao kulisa nam je poslužio urbani interijer Cogito Coffee Shopa u Varšavskoj 11 i njihov dugački drveni stol. Jednostavnost stola postala je odlična podloga za sve što smo željeli prikazati, u jednostavnim okvirima, kako bi sličnu ideju mogli izvesti i u svojem domu.

Tamnije tonove razigrali smo žutim detaljima, pravom proljetnom bojom koja je ujedno i savršeno prikladna ovom blagdanu. Motivi zečeva i jaja propleli su se kroz vaze s cvijećem, narcisima, tulipanima i ranunkulama u prozirnim vazama različitih visina, kako bi se zadržao prirodni element svih materijala. Svakodnevni detalji s malim pomakom postali su rekviziti za ovu rustikalnu priču smještenu u urbani ambijent. Jaja u košari, kuglof ukrašen zecom, kruščići, prirodno infuzirana voda za lagani dojam, u kontrastu s tamnim tanjurima i čašama za malo ozbiljniji dojam. Kartice s imenima te salvete dodatno su personalizirali mjesto za svakog gosta.

Jedan mali “uradi sam” projekt koji će razveseliti goste

Za osobni dodir koji bi razveselio goste, osmislili smo jedan DIY projekt s kojim se mogu zaigrati i djeca. Ispuhano jaje smo koristili u svrhu poklona za goste, s otisnutim inicijalima gosta. Kroz rupice kroz koje smo ispuhivali jaje u konačnici smo provukli cvijet, žigom otisnuli prvo slovo imena pa ga pripremili da dočeka uzvanika na tanjuru. Jaje se može i bojati ili se po njemu može crtati i pisati, za dojam koji sami želite postići.

U nastavku se inspirirajte našim fotografijama i uživajte u pripremi svog Uskrsa!

 

Foto: Sanja Jagatić

Hvala Cogito Coffee Shopu na ustupljenom prostoru za snimanje.

Učitati još
Zatvori