Journal Top 3: Odabrali smo najbolje od siječnja na Journalu
Journal Top 3: Odabrali smo najbolje od siječnja na Journalu

Journal Top 3: Odabrali smo najbolje
od siječnja na Journalu

Zakoračili smo u veljaču i možemo reći preživjeli najteži mjesec u godini. Siječanj je uvijek taj mjesec u kojem ulazimo u introspekciju i radimo planove za godinu pred nama i pokušavamo se pozbrojiti nakon velike blagdanske pompe. U tome uvelike pomažu razni trikovi, pozitivni članci, filmovi, serije, ali i razni savjeti i vodiči kojima se trudimo olakšati vam svakodnevicu. 

journal.hr postao je omiljeno mjesto na koje svraćate po razne lifestyle, modne i beauty savjete, a naša misija je za vas odabrati najbolje. Tako smo ovu godinu pred nama odlučili startati s novom rubrikom Journal Top 3, kojom ćemo na kraju svakog ili početku novog mjeseca, objediniti ono što je obilježilo prethodni mjesec. Najbolje u prethodnih trideset dana ovdje je da vas podsjeti na nešto što ste možda propustili, a što je još uvijek itekako aktualno i zanimljivo. 

Journal Top 3 

Što smo ovaj mjesec najviše voljeli čitati ili gledati, koji su se modni trendovi izdigli iznad drugih ili koje ćete ukusne recepte morati isprobati po našoj preporuci. Sve to i još mnogo toga obilježit će ovu rubriku kojoj je cilj da u konačnici vi pronađete savjete koji će vam biti inspiracija za ugodniji i jednostavniji život sa stilom. Ovo je naš prvi ovogodišnji Journal Top 3. 

Novčanici za eure

Stigao je Euro i svi se već polagano navikavamo na novu valutu. Ono što novom valutom dolazi je i definitivno veća upotreba kovanica pa će novčanici za kovanice biti itekako hot tema još neko vrijeme. Svi su u potrazi za malim novčanicima u koje može stati što više kovanica i nekoliko kartica pa je potražnja za tim artiklom u naglom porastu. Oni koji su odlučili sve plaćati karticom, kako bi izbjegli nepraktičnu težinu hrpe kovanica u torbi, tragaju za tankim, malim novčanicima, u koje će posložiti samo kartice. Bacili smo se u potragu za najljepšim od najljepših i za vas pronašli 20 modela mini novčanika, za svaki ukus i svaki džep.

GUCCI MARMONT, MYTHERESA

Bijele tenisice koje ćemo nositi u 2023. 

Bijele tenisice nikada ne izlaze iz mode, vječni su klasik i idu na sve kombinacije. Otkad su ih high fashion brendovi pozicionirali u svim modnim kombinacijama, pa tako i svečanim haljinama, ležerne fashionistice diljem svijeta su odahnule. Biti ležeran, a istovremeno cool i u trendu nikad nije bilo jednostavnije. Upravo zato su bijele tenisice uvijek na tronu top tri modna komada koji “igraju” u svakoj situaciji. Koje modele ćete odabrati i nositi, ostaje na vama. Možete se odlučiti za dizajnerski komad ili pak dupe verziju iz high street brendova. Adidas, Nike, New Balance, Veja samo su neki od brendova koji trenutno imaju najpopularnije modele.

Tenisice možete kombinirati na dnevne kombinacije i nositi ih cijelu godinu. Kada govorimo o modelima, prisutni su elegantni modeli ili pak robusni s platformom. Robusne modele izbacila je modna kuća Balenciaga i mogu se kombinirati na elegantne i sportske kombinacije.  Kako bismo vam olakšali odabir istih, u članku izdvajamo 35 najljepših modela bijeli tenisica iz aktualne ponude.

Pametna kuća u okolici Zagreba 

S inflacijom i porastom cijena nekretnina, brojne su obitelji svoju potragu za domom stavile on hold. Ipak činjenica je da se nekretnine u Hrvatskoj itekako dobro prodaju, da je traženo sve – od stanova u centru Zagreba do kuća na periferiji. Traženje idealne nekretnine tako postaje zahtjevnije, ali daje idealnu priliku za istraživanje i inspiraciju, te možda bolju viziju našeg budućeg doma. Nas je definitivno inspirirala ova pametna kuća u okolici Zagreba. Prostrana kuća na pomno odabranoj lokaciji i zahvalnom zemljištu zasigurno je dobar izbor za mladu obitelj s djecom, a kad projekt eksterijera i interijera preuzme tim iskusnih arhitekata rezultat je suvremena high-tech kuća s komforom i toplinom koji građevinu čine ugodnim i funkcionalnim prostorom.

Foto: Saša Ćetković

Budućnost je za ovu obitelj već postala sadašnjost, s obzirom na to da je ova kuća osim dobre arhitekture i dizajna dom i za razna tehnološka rješenja koja život čine ugodnijim. Pred vratima nas dočekuje robotska kosilica, dok se sama vrata biometrijski otvaraju otiskom prsta. Ušavši unutra, vatru u kaminu vlasnici pale pomoću mobitela, dok klizanjem prsta po zaslonu tableta ili mobitela pale i podešavaju rasvjetu i grijanje u cijeloj kući, pojačavaju opuštajuću glazbu u kupaonici ili spuštaju rolete za popodnevni odmor. Rješenja korištena u interijeru nastavljaju se i u vanjskim prostorima. Čime je sve još kuća opremljena i zašto je zagolicala našu maštu, pročitajte u članku.

Foto: Saša Ćetković
Učitati još
Zatvori