Kuća u okolici Zagreba kao stvorena za mladu obitelj s djecom
Kuća u okolici Zagreba kao stvorena za mladu obitelj s djecom

Kuća u okolici Zagreba kao stvorena
za mladu obitelj s djecom

Prostrana kuća na pomno odabranoj lokaciji i zahvalnom zemljištu zasigurno je dobar izbor za mladu obitelj s djecom, a kad projekt eksterijera i interijera preuzme tim iskusnih arhitekata rezultat je suvremena high-tech kuća s komforom i toplinom koji građevinu čine ugodnim i funkcionalnim prostorom.

Pametna kuća u okolici Zagreba

Budućnost je za ovu obitelj već postala sadašnjost, s obzirom na to da je ova kuća osim dobre arhitekture i dizajna dom i za razna tehnološka rješenja koja život čine ugodnijim. Pred vratima nas dočekuje robotska kosilica, dok se sama vrata biometrijski otvaraju otiskom prsta. Ušavši unutra, vatru u kaminu vlasnici pale pomoću mobitela, dok klizanjem prsta po zaslonu tableta ili mobitela pale i podešavaju rasvjetu i grijanje u cijeloj kući, pojačavaju opuštajuću glazbu u kupaonici ili spuštaju rolete za popodnevni odmor. Rješenja korištena u interijeru nastavljaju se i u vanjskim prostorima.

Dvije etaže s toplim interijerom

Funkcionalna podjela prostora proizlazi iz samog volumena kuće – u prizemlju je velika otvorena dnevna zona povezana s eksterijerom te zona s gostinjskim i gospodarskim prostorijama, dok je kat odvojena intimna zona sa spavaćim sobama za sve članove obitelji. Kroz obje etaže kuće provlači se priča u kojoj glavnu ulogu ima drvo kao materijal koji prostoru daje toplinu i komfor, i to na zidnim oblogama, okvirima s nišama ili ugradbenim elementima namještaja. Tema se nastavlja i u vanjski prostor, fasadom koja svojom kombinacijom drva, kamena i rasvjete čini kuću jednako atraktivnom izvana, kao što je i u interijeru.

Odmah po ulasku u kuću pažnju plijene dnevni boravak i prostor za blagovanje povezani u jednu cjelinu, punu zanimljivih detalja i arhitektonsko-dizajnerskih gesti. U fokusu prostora je moderan trostrano ostakljeni kamin, a vizure na vanjski prostor omeđene su drvenim okvirima projektiranima za sjedenje uz prozore s pogledom na prirodni okoliš. Dodatnu vrijednost pružaju i okviri s policama za tehniku, detalje i ukrase, čija se drvena površina odlično uklopila i kao obloga istaknutog dijela stropa iznad blagovaonskog stola, kako bi se naglasila uloga zajedničkog stola u organizaciji života u obiteljskoj kući.

Upečatljiv element interijerskog uređenja je atraktivno četverokrako stubište kao jezgra kuće, naglašeno atraktivnim materijalima i oplemenjeno dizajnerskom rasvjetom. Krenuvši od kamenih oblutaka u prizemlju, okruženi drvenim plohama gazišta i zidova, pogled podjednako privlače dizajnerska rasvjeta kao i krovni prozor koji cijelom stubištu daje prirodno dnevno svjetlo.

Projektanti iz Arhitektonskog studija Križnjak ističu svoje zadovoljstvo cjelokupnim projektom, odnosom s klijentima te završnim rezultatom. Sve je pomno osmišljeno, nijedan detalj nije prepušten slučaju, a izvođači su se potrudili da sva rješenja s nacrta vjerno prenesu u stvarnost.

O ARHITEKTONSKOM STUDIJU KRIŽNJAK

Arhitektonski studio Križnjak čini tim arhitekata i dizajnera sa 17-godišnjim iskustvom i međunarodnim priznanjima za svoj rad. Iza sebe imaju velik broj realizacija u projektima poslovne, stambene, javne i turističke namjene te uređenja interijera. Cjelovit i individualan pristup karakterizira rad ureda koji klijentima nudi široku paletu usluga: pripremu kompletne dokumentacije, ishođenje dozvola, idejne, glavne i izvedbene projekte te nadzor u izvođenju radova. Projekti poput stambenih zgrada, obiteljskih kuća, sakralnih i industrijskih objekata te zanimljivih interijera stambenih i poslovnih prostora samo su dio opusa Arhitektonskog studija Križnjak. Osnivači su i voditelji sekcije za interijer pri Društvu arhitekata Zagreb. Od dosadašnjih nagrada i priznanja vrijedi istaknuti međunarodnu nagradu za najbolju sakralnu građevinu za crkvu svetog Luke evanđelista u Travnom, koja je na Svjetskom festivalu arhitekture u Barceloni uvrštena među 5 najboljih građevina svijeta u kategoriji javnih i komunalnih zgrada. Niz je nastavljen recentnom međunarodnom nagradom BIG SEE Interior Design Award dodijeljenom u Ljubljani, za projekt preuređenja lobbyja poslovnog tornja Zagrebtower.

Arhitektonski studio Križnjak iza sebe ima niz realizacija stambenih i poslovnih zgrada, kuća i interijera, a ovaj put predstavljaju neke od svojih recentnih projekata koji su već pokazali kao atraktivne realizacije. Pratite ih na službenoj straniciFacebooku i Instagramu.

Foto: Saša Ćetković

Učitati još
Zatvori