Nova Zara Home kolekcija podsjeća nas na idealan odmor na Mediteranu
Nova Zara Home kolekcija podsjeća nas na idealan odmor na Mediteranu

Nova Zara Home kolekcija podsjeća nas na
idealan odmor na Mediteranu

Zara Home poznata je po svojim kolekcijama. Osim najpoznatijih poput Gardening, Beachwear i Picasso kolekcija one kojima se mi najviše veselimo su Zara Home Stories kolekcije. Ove kolekcije Zara Home je uvela početkom prošle godine, a mi ih naprosto obožavamo. Sam koncept stvoren je na premisi da se kroz njih pričaju razne priče, tako primjerice imamo serijal Visual Diaries u kojem zavirimo u domove raznih fotografa. Kroz njihov objektiv prikazana je priča u koju su uvršteni Zara Home predmeti.

Zara Home kolekcija podsjeća nas na magično ljeto

Ova kolekcija inspirirana je Villom Castelluccio. Ova vila nalazi se malo izvan grada Ceglie Messapica u Pugliji, a savršena je mediteranska oaza. Inače, vila je izgrađena 1920-ih, a prije nekoliko godina je obnovljena i pretvorena u tradicionalno utočište. Ova vila predstavlja pravu  mediteransku oazu okruženu morem i maslina.

Sam strukturni okvir vile nije mijenjan, odnosno sačuvana je izvorna građevina. Vanjski prostori dizajnirani su tako da maksimalno iskoriste toplu klimu i ruralni pogled. Cijela Zara Home kolekcija inspirirana je ovom prekrasnom vilom. Možemo pronaći dekorativne predmete poput vaza, tanjura, čaša i pribora za jelo, ali isto tako u kolekciji su dostupne vanjske klupe, stolice i jastuci za vanjski namještaj. Ova kolekcija podsjeća nas na uživanje u toplim ljetnim danima, a vi ju možete potražiti na Zara Home službenoj web stranici.

Foto: Zara Home

Učitati još
Zatvori