Zara Home kolekcija inspirirana Picassovim stvaralaštvom iz koje želimo baš sve!

Zara Home kolekcija inspirirana Picassovim stvaralaštvom iz koje želimo baš sve!

Još jedna u nizu odličnih kolekcija dobro poznatog brenda Zara Home koja nas je apsolutno oduševila! Ovaj put se radi o Zara Home serijalu naziva ‘Stories’, a glavna inspiracija ove kolekcije je Pablo Picasso. U suradnji s Picasso Estate, ova Zara Home kolekcija inspirirana je godinama koje je Picasso proveo na jugu Francuske. Jedno od omiljenih mjesta bila mu je Vila La Californie, koja je smještena u skrivenim brdima Cannesa, a Picasso je svoja ljeta provodio u njoj od 1940-ih. Nešto više od desetljeća poslije, točnije 1955. godine, odlučio je kupiti vilu te se preselio tamo s Jacqueline Roque.

Zara Home kolekcija koja nas je oduševila

Dio Picassova stvaralaštva inspirirano je upravo ovom vilom, a glavna muza mu je bila njegova kći Maya. Neka od Picassovih djela našla su se i u ovoj kolekciji, a primarno ona kojima je njegova kći Maya bila inspiracija. Tijekom inventarizacije Picassova imanja u vili su pronađena mnoga dosad nepoznata djela koja su bila dio izvorne zbirke nacionalnog muzeja koji nosi njegovo ime. Njegova unuka, Marina Picasso, naslijedila je vilu i završila restauratorske radove 1987. godine. Vilu je preimenovala u “Pavillon de Flore”, no 2015. godine Marina Picasso ovu prekrasnu vilu stavila je na prodaju.

U novoj Zara Home kolekciji možemo pronaći dekoracije za dom poput vaza, zavjesa i jastuka. Osim dekoracija u kolekciji se nalaze i kuhinjski predmeti poput oslikanih tanjura, vrčeva i boca. Uz to možemo pronaći i ukrasne stvari poput pamučnih torba, marama, bilježnica i naravno slika. Cijelu kolekciju možete pronaći na službenoj stranici Zara Home.

Foto: Zara Home

Učitati još
Zatvori