Walden Plants terariji: Za ove biljke ne morate brinuti ako otputujete

Walden Plants terariji: Za ove biljke ne
morate brinuti ako otputujete

Ako ste se upravo vratili s godišnjeg odmora mogli ste zateći poprilično neugodnu situaciju s vašim zelenim ljubimcima. Naime, redovita briga i zalijevanje ljeti budu popriličan problem ako dugo izbivate iz kuće. Nerijetko nam se dogodi i da je odabir onoga tko će nam zalijevati biljke prva stavka koju riješimo prije odlaska na odmor. Biljke u Walden Plants terarijima neće vam stvarati takve muke. Od prekrasnih idejnih rješenja do savjeta kako brinuti o svojim biljkama, ovaj Instagram profil redovito će vas inspirirati.

https://www.instagram.com/p/B-gpMjDJaIe/

Walden Plants terariji

Iza brenda stoji Zagrepčanka Danijela, koja je svoju struku i ljubav spojila u jedno – prekrasne terarije Walden Plants u koje smo se zaljubili na prvi pogled. Uzgajanje biljaka u terarijima posebno je popularno zadnjih nekoliko godina. Ono što ga, osim estetskog momenta, čini prihvatljivim, je jednostavno održavanje. Naime terariji su idealni za one koji vole biljke, ali nemaju previše vremena ili znanja, a spremni su naučiti više i saznati sve o predivnom procesu uzgoja biljaka. Walden Plants nam svakodnevno svojim savjetima ukazuje na to kako se brinuti o biljkama, na što pripaziti, uz pokoji savjet kako ih uklopiti u vaš životni ili radni prostor.

Tropske biljke u vašem dnevnom boravku

U ovim terarijima uglavnom ćete pronaći tropske biljke ili one koje rastu u šumi, upravo zato što je njima potrebna velika vlaga. Pažljivim smještanjem na različite pozicije u domu, vašim ćete terarijima omogućiti da se nesmetano i bez problema (i prevelikog vašeg utjecaja) dobro razvijaju. Važno je pratiti koliko je biljkama potrebno sunca, kakva treba biti temperatura prostora i koliko je (ovisno o godišnjem dobu) terarije potrebno prskati. Sve to, ali i još mnogo drugih savjeta, možete pronaći na ovom Instagram profilu. Ako se zainteresirate, možete odmah udomiti svog novog zelenog cimera.

Foto: Sanja Bistričić

Učitati još
Zatvori