Predivna kamena vila na Lošinju koja nas je osvojila na prvi pogled
Predivna kamena vila na Lošinju koja nas je osvojila na prvi pogled

Predivna kamena vila na Lošinju koja nas
je osvojila na prvi pogled

Svatko tko posjeti Lošinj, ovaj otok najčešće napušta prepun pozitivnih dojmova. U stanju je očarati već na prvi pogled, a svakim danom više provedenim u njegovoj čarobnoj prirodi, ta ljubav na prvu postaje nešto mnogo dublje i dugotrajnije. Od kristalno čistog, azurno plavog mora, guste šume koja grli plaže i besprijekornog zraka pa sve do vrhunske gastronomije i usluge u nekim od najboljih hotela na našoj obali, otok Lošinj je neizostavno mjesto na mapi idealnih ljetnih lokacija u Hrvatskoj.

Kamena ljepotica iz 19. stoljeća

Osim svega nabrojanog, na Lošinju možete pronaći i divne kuće za odmor, poput vile Veli Dvor koju vam danas predstavljamo. Smještena u mjestu Nerezine, Villa Veli Dvor datira iz 19. stoljeća, a u posjedu je iste obitelji još od 60-ih godina prošlog stoljeća. Prošle je godine potpuno obnovljena uz poštivanje originalne arhitekture i nacrte. Projekt uređenja interijera i rekonstrukcije potpisuje arhitekt Stipe Šešelja.

Villa Veli Dvor osvojit će vas na prvi pogled. Ova kamena ljepotica okružena je s više od 1.000 četvornih metara zelenila, drveća i mediteranskog raslinja. Tu je i vinova loza stara više od 100 godina, koja za vrijeme vrućih ljetnih dana radi prijeko potreban hlad.

Kuća za odmor koja ima ‘ono nešto’

Kuća se sastoji od prizemlja, prvog kata i potkrovlja u kojima prevladavaju prirodni materijali (drvo, metal i kamen) i zemljani tonovi, dok je detaljima u plavoj boji dodana živost u interijer. Vlasnici su nastojali sačuvati što više starog namještaja koji je zatim pažljivo restauriran, poput bakine vitrine s polovine prošlog stoljeća i starinskih noćnih ormarića. Oni su se odlično uklopili u ostatak elemenata poput konzolnih stubišta i hrastovih stolova rađenih po mjeri.

U prizemlju kuće nalazi se veliki dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja te suvremeno opremljena kupaonica s walk-in tušem. Na prvom katu smještena je još jedna kupaonica te jedna spavaća soba, dok se druga spavaća soba s lounge prostorom za opuštanje nalazi u potkrovlju. Na zidovima ćete primijetiti i zanimljive ukrase od naplavljenog drveta i oblutaka koje vlasnica sama izrađuje od materijala koje pronalazi po plažama.

Dvorište koje smo spomenuli na početku teksta idealno je za opuštanje, sunčanje i odmor. U njemu postoji i vanjski tuš pod kojim se u svakom trenutku možete osvježiti.

Villa Veli Dvor uvrštena je i u Boutique Homes kolekciju malih hotela, kuća za odmor i vila koje se odlikuju izvrsnom arhitekturom i inspirativnim dizajnom. U svakom slučaju, radi se o kući koja ima ‘ono nešto’ i u kojoj je odmor iz snova zagarantiran. Sve dodatne informacije o rezervacijama možete pronaći na službenoj stranici, a u nastavku donosimo još fotografija.

Foto: Villa Veli Dvor

Učitati još
Zatvori