Vegan home: vodič kroz novi trend koji je zavladao interijerima

Vegan home: vodič kroz novi trend koji
je zavladao interijerima

@celeste.escarcega

Za neke će se možda činiti kako su stvari ipak odmaknule korak predaleko. Vegan home točnije, veganski dom je pojam s kojim ste se u posljednje vrijeme barem jednom susreli, ako volite čitati portale posvećene interijerima. Kada govorimo o veganstvu kao jednoj od najpopularnijih tema današnjice, govorimo o nečemu što je puno više od samo ‘još jednog trenda’. Naime, nije riječ o tome da oni koji ga prakticiraju ne jedu hranu životinjskog porijekla već se radi o holističkom pristupu i cjelokupnom načinu života. Inspiraciju i korisne savjete možete pronaći i na Instagramu pod hashtagom #veganhome.

Trendovi u interijerima mijenjaju se velikom brzinom i baš kad smo prigrlili jedan, već se pojavio neki drugi. U tome naravno nema ništa loše, barem nam nikada ne dosadi čitati o novitetima i tome kako možemo svoj životni prostor podići na jednu novu razinu. Zaljubljenici u ekologiju, lijepo uređenje i životinje čini se, došli su na svoje s novim trendom koji je zavladao društvenim mrežama.

Praktični vodič za veganski dom

@saschacamilli

Prije nego li se upustite u manijakalno bacanje svega što vam izgleda ‘neveganski’ pripremili smo neke smjernice na koje vrijedi obratiti pažnju. Veganski dom prije svega je eco-friendly, stoga je važno da čitate etikete i da znate koje sastojke koristite u domu. U nekima možda ne biste niti posumnjali da se kriju sastojci životinjskog porijekla, pa krenimo redom. Čemu ćete reći zbogom?

@theveganwarehouse

Svijeće i proizvodi izrađeni od pčelinjeg voska, a pronašli smo i cool brend koji proizvodi svijeće od soje. Većina proizvoda za čišćenje nikako se ne uklapaju u koncept veganskog doma, ali imamo neke ideje za alternativne pripravke. Plastične kutijice i zdjele zamijenite staklenkama, a najlonske vrećice onim papirnatima ili za kupovinu, stylish cekerima.. Krzneni jastuci, deke, tepisi od kože te kožni namještaj zamijenite onima od prirodnih materijala i poželjno – okrečite zidove veganskim bojama.

Alternativna rješenja

@nordicllar

Ako se pitate zašto se pojedinih komada trebate riješiti, odgovor je jednostavan – osim što su većinom toksični, testirani su na životinjama i kao takvi jednostavno su kontradiktorni principima veganstva. Veganski dom prije svega je održiv, stoga je i proces dugotrajan i spor. Ne uzimajte stvari preozbiljno i krenite s jednim segmentom. Brojne su pozitivne strane koje je ovaj trend donio, a odnose se na dobrobit okoliša, životinja i nekako nas uče da se vratimo jednostavnom životu, onom u skladu s prirodom.

@pfcandleco

Namještaj i neke veće komade nije lako zamijeniti preko noći no postoje brendovi koji nude alternativna rješenja poput Furniture123, Terra Furnishings i West Elm. Sintetika je također neadekvatna, a osim na odjeći često se potkrada i na krevetninu. Nešto na što ne obraćamo pozornost barem kada govorimo o sastavu, a dajemo prednost udobnosti su i madraci. Neka vas etiketa s veganskim certifikatom ne zavara, mnogi madracu sadrže lateks koji sadrži kazein – mliječni protein.

@noa.uk

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori