Kako postići dizajnerski look doma uz IKEA, H&M Home i Zara Home detalje
Kako postići dizajnerski look doma uz IKEA, H&M Home i Zara Home detalje

Kako postići dizajnerski look doma uz IKEA,
H&M Home i Zara Home detalje

Stigla nam je nova godina, vrijeme novih početaka, novih pokušaja i novih uspjeha.

Nije tajna da lijep i uredan dom umiruje, daje određenu dozu samopouzdanja i motivira pa ne čudi što se upravo u siječnju mnogi od nas odlučuju na makeover kuće ili stana.

Uređenje doma zahvaljujući web trgovinama nikad nije bilo lakše

Kad božićna jelka krene prema vratima, naš životni prostor postaje platno spremno za nove prilike i novi imidž, u skladu sa stilom života koji si i sami priželjkujemo.

Da bi dom poprimio dizajnerski izgled i pročišćenu vibru nije uvijek potrebno potrošiti puno novca i vremena – već će nekoliko pristupačnih sitnica stanu ili kući dati potpuno novu vibru. Pronašli smo detalje za uređenje doma u trgovinama IKEA, Zara Home i H&M Home zbog kojih ćete svaki dan jedva čekati povratak kući.

Staro van, novo u stan

Prije no što uplovite u pregledavanje internet trgovina poznatih dućana s detaljima za uređenje doma, bacite se na veliko čišćenje stana, a kad kažemo čišćenje, ne mislimo samo na uklanjanje prašine i brisanje pločica.

Sve što niste koristili u posljednjih nekoliko mjeseci i što se nikako ne uklapa u viziju interijera o kojem sanjate, donirajte i pobacajte, kako bi vaš životni prostor mogao prodisati.

Odaberite stil i izaberite paletu boja za uređenje doma

Profinjen izgled stana u kratkom ćete roku postići ako se držite određene palete boja. Odaberite dvije neutralne boje i jednu boju koja će vam služiti kao akcent, a zatim se poigrajte s nijansama. Čak i ako vas privlači eklektičan izgled, sve će bolje izgledati ako na umu imate ključne boje koje će vam poslužiti kao akcenti.

Trenutno su u trendu neutralne palete koje se protežu od boje bjelokosti preko nijanse bijele kave pa sve do tamnosmeđe, a koje su inspirirane skandinavskim stilom uređenja doma. Crno-bijele kombinacije u spoju sa živim bojama uvijek će izgledati odlično, baš kao i siva boja kao podloga za pastelne detalje.

Zlatni i srebrni detalji mali su trik koji u umjerenim dozama može pridonijeti glamuroznom izgledu svakog doma, baš kao i žive biljke koje unose pozitivne vibracije i osjećaj harmonije u stambeni prostor.

Odvažite se na nezamislivo

U ljubavi i uređenju doma sve je dozvoljeno. Možda ta izreka ne postoji, ali svakako je istinita. Ako želite uistinu uživati u svom domu, zaboravite na ideju da sve u njemu mora biti jednostavno, uobičajeno i neprimjetno. Zašto si ne bi dozvolili mali luksuz i odabrali plahte poput onakvih kakve koriste luksuzni hoteli, a ukupnom dojmu pridodali retro šalice i ručnike s monogramima?

Otkačene vaze i ukrasi u obliku statua veliki su hit u uređenju dekora, ako vam se sviđaju, ohrabrite se na takvu malu ludost i zatim ih upotpunite pravim cvijećem te postavite na svoje omiljene knjige.

Set crno bijelih postera koji pričaju priču poznatu samo vama, poprilično jeftin su način da brzo trasformirati i personalizirate sobu u kojoj najčešće boravite, a lijepa svijeća ili difuzor prečac do elegantnog stila koji dopire do više osjetila.

Slažite svoju slagalicu polako – i uživajte

Prepustite se makeoveru doma samo ako vam to donosi sreću, jer dom uređen s puno ljubavi i pažnje uvijek izgleda ljepše od iskopirane stranice časopisa. Krenite s detaljima koji će vas razveseliti – lijepe čaše za vino uz zabavne salvete za vaše goste, nekoliko vaza koje izgledaju poput malih remek – djela ili elegantno crno postolje za suđe zbog kojeg će vaša kuhinja početi izgledati organizirano mali su luksuzi u kojima ćete uživati svakog dana.

Pročešljali smo nove i stare kolekcije trgovina kao što su H&M Home, Zara Home i IKEA te za vas pronašli 30 komada koji će u trenu vaš dom transformirati u profinjenu oazu spremnu za uživanje.

Keramička vaza, H&M Home
Stolac Klinten, IKEA
Asimetrično ogledalo, H&M Home
Metalna slova za vrata, Zara Home
Vaza statua, Amazon
Posteljina u hotelskom stilu, H&M Home
Set od dvije šalice, Next
Salvete, H&M Home
Defuzer za miris originalnog izgleda, H&M Home
Knjiga Dior New Looks, H&M Home
Jastučnica, H&M Home
Zidna polica, Pepco
Vaza, H&M Home
Lončanica Yucca Elephantipes, IKEA
Prugasta posteljina, H&M Home
Tepih Klockbuske, IKEA
Retro šalice, H&M Home
Čaše, Zara Home
Pladanj za čaše ili svijeće od oraha, IKEA
Staklena vaza, H&M Home
Stolić za kavu, Pepco
Staklene šalice za kavu, Zara Home
Tanjur, H&M Home
Višenamjenski stalak za suđe Lillhavet, IKEA
Dispenzer za sapun i sredstvo za pranje posuđa, Zara Home
Visilica Pilblixit, IKEA
Čaša za četkice za zube, Zara Home
Ručnici s monogramom, Next
Dozator sapuna, IKEA
Stoper za vrata, Zara Home
Učitati još
Zatvori