U Rijeci je otvoren kafić u čiji ćete se interijer zaljubiti na prvi pogled

U Rijeci je otvoren kafić u čiji ćete se
interijer zaljubiti na prvi pogled

Rijeku ste možda lako mogli zanemariti kao još samo jedan grad kroz koji prolazite na putovanju prema nekoj drugoj destinaciji. Ali, Rijeka je oduvijek puno više od toga što otkriva jedan samo malo duži boravak na njenim ulicama. Korzo predstavlja žilu kucavicu ovog šarmantnog grada, gdje ćete pronaći brojne trgovine, kafiće, restorane i barove vrijedne vaše pažnje i posjeta. Jedan od njih je i Academia Hausbrandt caffe, novo mjesto za jutarnju kavu ili kratki predah tijekom dana, čiji ljupko uređen interijer jednostavno zove da zavirite u njega.

Novi projekt riječkog studija Život Design

Kafić se smjestio na samom početku Korza, na Jadranskom trgu, a dizajn i uređenje interijera potpisuje riječki studio Život Design. Ovaj kreativni tim kojeg predvodi Zoran Badurina, inače poznat i kao frontmen benda Johnatan, nastao je spontano, iz ljubavi prema oplemenjivanju prostora i oblikovanju drveta. U kratkom periodu dali su značajan doprinos mijenjanju lica grada Rijeke, a u posljednje vrijeme i drugih hrvatskih gradova. Jedan od njihovih posljednjih projekata je uređenje restorana Domestic House Lola u Vukovaru, o kojem smo pisali nedavno.

Iako se bave osmišljavanjem i uređenjem raznih javnih i privatnih prostora, od hotela do stanova, specijalizirali su se za uređenje ugostiteljskih objekata koji im, kako kažu, najviše dopuštaju da izraze svoju kreativnost. Uz to, i sami se bave ugostiteljstvom i vode kultni riječki klub Život.

Novo mjesto za ispijanje kave

Osim osmišljavanja, interijere kompletno izrađuju u svojoj produkciji. Koriste se raznim alatima i tehnikama s ciljem da svaki izrađeni komad namještaja traje što duže. Koriste i razne materijale, a najdraža kombinacija im je ona keramike, metala, betona i drva.

Prostor kafića Academia tako odlikuje moderan dizajn te kombinacija drvenih stolova i namještaja u zelenim i narančastim tonovima. Kako su nam ispričali, cilj je bio istaknuti polukružne svodove i u njih uklopiti namještaj i dekorativne detalje. U tom šarmantnom okruženju uopće nam nije teško zamisliti se kako uživamo u šalici omiljenog toplog napitka…

Foto: Život Design

Učitati još
Zatvori