Domestic House Lola je jedan od razloga zašto želimo posjetiti Vukovar

Domestic House Lola je jedan od razloga
zašto želimo posjetiti Vukovar

Na samom istoku Hrvatske smjestio se Vukovar, stari barokni grad koji je ujedno i naša najveća riječna luka na Dunavu. Iako je pretrpio strašna razaranja tijekom Domovinskog rata, Vukovar je danas obnovljen i sređen grad u koji turisti dolaze iz svih krajeva. Prošle godine je zabilježio rekordne turističke brojke, a vjerujemo da bi se rekordi rušili i ove godine da pandemija svima nije poremetila planove. Unatoč tome, u Vukovaru i dalje marljivo rade na turističkoj ponudi pa je vikend putovanje u grad na Dunavu uvijek dobra ideja.

Antikni prostor s modernim dizajnom

Jedno od novih mjesta koje ne smijete zaobići prilikom posjeta Vukovaru je Domestic House Lola, predivan kompleks koji se sastoji od restorana, caffe bara i 5 dvokrevetnih soba s četiri zvjezdice. Svoj je dom pronašao u nekadašnjoj palači obitelji Paunović iz 19. stoljeća, koja se nalazi u centru barokne jezgre grada, a pruža vrhunski gastronomski doživljaj u antiknom prostoru s modernim dizajnom.

Prvo što ćete primijetiti je predivan interijer koji predstavlja savršen spoj starog i modernog. Uređenje potpisuje studio Život Design iz Rijeke koji je uspješno uklopio barokne motive palače s modernim elementima. U restoranu i caffe baru dominiraju tamnije boje, drvo, koža i baršun, dok su sobe su svijetle, prozračne i moderno uređene s detaljima koje im daju taj starinski štih. Ukoliko poželite u Vukovaru ostati nekoliko dana, sobe nude sav komfor koji vam je potreban.

Mjesto za vrhunski gastro doživljaj

Gastro ponuda restorana uključuje autohtone slavonske specijalitete prezentirane na moderan način. Naglasak je na kvaliteti namirnica, koje u Domestic house Lola nabavljaju od malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava pa možete biti sigurni da ćete na tanjuru uvijek dobiti ukusne obroke pripremljene od svježih sastojaka.

Caffe bar je idealan za prvu jutarnju kavu i fini doručak, a kada vrijeme dopusti, u svemu tome uživat ćete na prekrasnim vanjskim terasama. Na jelovniku restorana ćete pronaći švarglu, langoš pripremljen na Lolin način, taške sa sirom, brassato od divljači, trganu janjetinu u sosu sa šufnudlama, Lolin fiš, sporo pečeno carsko meso s pitama od krumpira i mladog luka te mnoge druge ukusne delicije. U ponudi je i nekoliko tjestenina, burgera i deserata kojima možete zasladiti svoj ručak ili večeru.

Ako tražite mjesto gdje se spaja romanika i fina hrana, sada znate gdje se morate uputiti pri idućem putovanju u Vukovar. Adresa je Dr. F. Tuđmana 7, a sve novosti možete pratiti i na Instagramu.

Foto: Marko Džavić

Učitati još
Zatvori