Donosimo jesenske trendove koji vladaju svijetom interijera
Donosimo jesenske trendove koji vladaju svijetom interijera

Donosimo jesenske trendove koji
vladaju svijetom interijera

Kada govorimo o trendovima u svijetu interijera vrijedi spomenuti da se oni ne mijenjaju brzinom modnih trendova, no pri odabiru istih valja pripaziti. Točnije, nije poželjno urediti životni prostor prema najnovijem trendu, jer kako trendovi dolaze tako i prolaze. Stoga, pri uređenju doma vodite se zlatnim pravilom odabira timeless komada uz koje možete kombinirati i trendi komade koji će ‘začiniti’ svaku prostoriju.

Trendovi u dizajnu interijera koji su idealni za jesensko uređenje doma

Iako je primarni cilj dizajna interijera zadovoljavanje potreba koje mi sami postavljamo za naše domove, ideje za jesensko uređenje doma usmjerene su na stvaranje ugodnog, toplog doma za prijatelje i obitelj. Kreiranje doma u kojem ćemo se okupiti i opustiti zajedno nakon cijelog dana. S ciljem stvaranja idealnog prostora za jesen, donosimo 4 najpoželjnija načina za jesensko uređenje doma uz koje će sadašnji trendovi doći do izražaja.

Tople boje koje će unijeti toplinu u vaš dom

Kada govorimo o bojama zidova, najveći trend koji ovdje prevladava su neutralne boje. Neutralne boje poput toplih smeđih i bež nijansa savršeno bi odgovarale u sunčanim prostorima južne orijentacije. Također, vrlo dobro se uklapaju i u tamnije prostore u kojima bi najbolje izgledale u kombinaciji s još dubljim, tamnijim nijansama iz obitelji neutralnih boja. Velika prednost neutralnih boja leži u tome da se odlično slažu sa svim prirodnim materijalima poput drveta, kamena, gline i prirodnih tkanina poput lana ili jute.

Dašak boje koji je potreban svakoj prostoriji

Iako su neutralne boje jedna od sigurnih opcija kojima se treba voditi u uređenju interijera. Točnije neutralne, zemljane boje bezvremenske su nijanse koje vaš životni prostor može krasiti godinama. No, unijeti dašak boje je uvijek poželjno. Bilo da se radi o slikama, šarenim jastucima ili pak fotelji u jarkoj boji – boje su itekako poželjne. Ono što se preporuča jest da gravitirate bojama u tamnijim nijansama koje će se idealno uklopiti u svjetle i tamne prostore.

Vintage predmeti

Ukrašavanje vintage komadima sjajan je način za evociranje jesenskog ugođaja, s tamnijim drvetom i neujednačenim završnim obradama koji se uklapaju u grublji izgled s kojim se povezuje jesen. Kada je riječ o tome kako započeti s uređenjem za jesen, dodavanjem vintage, točnije pre-loved komada, unosite toplinu i karakter u prostor. Također, vintage komadi mogu dati cozy osjećaj vašem prostoru.

Cvjetni aranžmani koji upotpunjuju životni prostor

Zamjena ljetnog cvijeća onim nadahnutim jeseni jednostavna je ideja uređenje prostora. Dodavanje jesenskog cvijeća u dom unijeti će toplinu, a opet će vam dati dozu svježine. Uz aranžiranje jesenskog cvijeća, razmislite o izradi vlastitih ideja za jesenske vijence kojima biste ukrasili svoje zidove za jesen. Ideja za ukrasiti dom cvijećem je zaista pregršt. Stoga, vodite se svojim stilom i budite konzistenti – mijenjajte aranžmane redovito.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori