Uzorak šahovnice idealan je za ljetni makeover interijera ili terase
Uzorak šahovnice idealan je za ljetni makeover interijera ili terase

Uzorak šahovnice idealan je za ljetni
makeover interijera ili terase

Kada govorimo o uređenju interijera inspiracije nikada nema previše. Kako se mijenjaju svjetski trendovi, tako se mijenjaju i naše navike. Međutim, trendovi u svijetu interijera se ne mijenjaju brzinom modnih trendova te pri odabiru istih valja pripaziti. Sve to treba nekako iskombinirati kako bi dom postao prava oaza.

Bezvremenski komadi

Stoga životni prostor treba urediti bezvremenskim komadima i detaljima uz koje možete kombinirati i trendi komade koji će ‘začiniti’ svaku prostoriju. Jedan se trend posebno istaknuo ove godine, a to je uzorak šahovnice. Od bezvremenskih  dodataka ili detalja u obliku kvadratića do elegantnih crno-bijelih podova, izgled je to koji odiše sofisticiranošću, a opet će podignuti prostor.

Ljeto je idealno za makeover vašeg doma, pa se poigrajte bezvremenskim uzorkom i upotpunit ćete prostor koji će u isti mah izgledati retro i tradicionalno te bezvremenski. Uzorci trenutno osvajaju modni svijet, ali i svijet uređenja interijera. Jednostavan, kultni dizajn pojavljuje se na jaknama, hlačama, pa čak i torbama. Jasno je da uzorak šahovnice dominira na svim ljestvicama trendova.

Zbog čega uzorak šahovnice izgleda tako posebno

Iako su klasični karirani uzorci poput glenchecka, houndstootha ili ginghama posljednjih godina u trendu, klasični uzorak šahovnice obično se sastoji od dvije jako kontrastne boje i jasno definiranih kvadrata. Neke to može podsjetiti na raniju emo-eru ili eru punka, ali ti su dani prošli i uzorak kvadrata sada pokazuje svoju chic stranu.

Iako je crno-bijeli pod i danas jedan od apsolutnih klasika, uzorak šahovnice možete koristiti na zidovima i tako postići jednu umirujuću oazu, ili pak prostor ukrasiti detaljima. Ovaj uzorak odvažniji je od ostalih kariranih uzoraka, ali i upečatljiviji. Može se kombinirati na različite načine, ovisno o vašim željama. Bilo da se odlučite za neutralniju varijantu u crno-bijeloj boji ili u kombinaciji komplementarnih boja, postignut ćete vintage osjećaj bez puno truda.

Foto: Instagram (@mikemoserstudio, @oliveavenue_), etsy

Učitati još
Zatvori