Tay Tạo detalji za dom inspirirani prirodom koje želimo

Tay Tạo detalji za dom inspirirani
prirodom koje želimo

A post shared by Tay Tạo (@taytao_home) on

Rustikalni stil i naglasak na prirodne materijale u domu već neko vrijeme privlači sve veću pozornost. Naglasak na eco friendly proizvodnji, smanjenju upotrebe plastike i umjetnih materijala nisu samo pitanje zdravlja već i utjecaja na okoliš. Rustikalni stil rijetko kome ne odgovara jer je raznolik i dobro se kombinira s drugim stilovima. Ljubitelji ručnog rada i posebnih komada voljet će Tay Tạo, Australski brend inspiriran Vijetnamom. Naglasak se stavlja na očuvanje i povezivanje s prirodom, tradicionalan način proizvodnje i ekološke materijale. Šarmantni detalji za svaki stan mogu se naći u ponudi pletenih košara, drvenih zdjelica i žlica, željeznih čajnika i kamenih mužara za začine, a najnoviji dodatak kolekciji su i ručno rađeni šalovi. Na njihovim stranicama potražite inspiraciju za pripremu hrane i dekoriranje doma.

 

Tay Tạo iz Vijetnama do Australije

A post shared by Tay Tạo (@taytao_home) on

Vlasnica Ange zaljubila se u Vijetnam prije mnogo godina. Posebno su ju oduševili vrtovi, ljudi, hrana, mirisi i umijeće proizvodnje na selima. Burna prošlost potaknula je zemlju i njene ljude na kreativnost i vlastitu proizvodnju. Na vijetnamskom jeziku Tay Tạo doslovno znali ‘ručno izrađeno’. Sjedište brenda je u Australiji, no najveći dio proizvodnje u dogovoru s lokalnim poduzetnicima odvija se u Vijetnamu.  Posebna pažnja pridaje lokalnom stanovništvu kako bi brend ostao autentičan. Tako se pridonosi industriji zemlje, očuvanju starih metoda izrade, a mogućnost dobivaju i ljudi na selima, te majke i žene koje rade od kuće. Manji dio proizvoda nastaje u Australiji koristeći lokalne Vijetnamske tehnike.

Detalji za dom inspirirani prirodom

Svaki komad iz kolekcije nije samo estetski lijep već i funkcionalan. Pletene košare uvijek su potrebne i uglavnom se koriste za organizaciju prostora od dnevnog boravka i ormara do kuhinje i kupaonice.  Osim funkcije za pospremanje idealno se koriste i u dekoraciji interijera. Pletena košara sa starim časopisima ili pak jastucima i dekama odličan je detalj za svaki kutak. Ceremonija ispijanja čaja iz željeznih čajnika te svježe mljeveni začini iz kamenog mužara sastavni su dio istočnjačke kulture življenja koja se sve više seli prema zapadu.

A post shared by Tay Tạo (@taytao_home) on

U moru proizvoda na tržištu sve se više okrećemo onim prirodnim  i ekološkim opcijama. Mame sve više vode brigu da su igračke i dekice od prirodnih materijala kako bi smanjile izloženost svojih mališana štetnim kemikalijama i umjetnim bojama koje su nezaiobilazan dio današnjih igračaka.

Užitak pripreme hrane

A post shared by Tay Tạo (@taytao_home) on

Trend organske ishrane te osviještenost o ekologiji i životinjama idu ruku pod ruku s industrijom proizvodnje posuđa. Porculan i keramiku polako zamjenjuju drveni materijali za  pripreme i posluživanje hrane. Mirisu svježe mljevenog začina malo tko može odoljeti, a kameni mužar može stajati i na kredencu kao dekoracija. Na Instagram profilima poznatih blogerica neizostavan dio galerije je i barem jedna slika drvene zdjelice pune voća za šareni doručak. Ako volite fotkati pripremu hrane, bitni su vam prirodni materijali ili jednostavno volite estetiku  Tay Tạo setovi drvenih žlica, zdjelica i ostalih kuhinjskih potrepština sigurno ćete voljeti.

A post shared by Tay Tạo (@taytao_home) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori