Kako izgleda sofisticirani minimalizam u domu poznate blogerice?

Kako izgleda sofisticirani minimalizam
u domu poznate blogerice?

Minimalizam se kao trend pojavio davno i uvukao u sve sfere života od modne industrije do dizajna interijera. Postao je svojevrsna filozofija o kojoj su napisane i brojne knjige, a do danas nas inspirira kroz neke nove inačice. Sofisticirani minimalizam pronašli smo u domu poznate interijerke i danske blogerice Carle Sofie. Instagramom često kruže fotke divnog doma s elementima i detaljima koji plijene pažnju svakoga tko voli pročišćenu estetiku. Na njenom blogu Molge Decor čeka vas pregršt inspiracije i ideja za uređenje doma.

 Sofisticirani minimalizam: vizija savršenog doma

Skandinavske zemlje uvjerljivo prednjače po broju blogera i dizajnera interijera. Istaknule su se kao pokretačice brojnih trendova svojim inovativnim pristupom koji podiže kvalitetu življenja i ugodnost obitavanja u domu. Sofisticirani minimalizam jedan je od njih, a upotpunjen je elementima koji su karakteristični za Skandi stil. Jednostavne linije u domu punom prirodnog svjetla odaju dojam prozračnosti i opuštenosti. Iako ograničena paleta boja koju minimalisti koriste, Carla je iz nekoliko nijansa i podtonova sive boje izvukla maksimum.

Mramor, drvo, pamuk

Mramorne plohe na stolovima divno zaokružuju prostor i unose raskošan touch u interijer. Zahvalna površina kao stvorena je za lijepe fotke jer ne reflektira svjetlost, a na njoj će sve izgledati fotogenično. Osim sive boje, kroz materijale je provukla i bež nijanse, a cijeli dojam podigla komadima namještaja od crnog željeza i kože.

Detalji slijede istu filozofiju i sofisticirani minimalizam podižu na još profinjeniju razinu. Ako pratite trendove i često obilazite trgovine s namještajem i dekoracijama onda ste primijetili da su se oblici poprilično promijenili unazad nekoliko godina. Neobični predmeti poput kamenih, robusnih zdjela, kugli i drugih geometrijskih oblika postali su hit. Neizostavan detalj za police i coffee table stolić su i kultni časopisi poput My Residence i Kinfolka koje posebno vole blogerice.

 

Foto: Instagram (@carlasofiemolge)

 

 

Učitati još
Zatvori