Snöblomma: najveći trend u blagdanskom uređenju doma dolazi iz Skandinavije

Snöblomma: najveći trend u blagdanskom
uređenju doma dolazi iz Skandinavije

Kao i mnogi trendovi što se dizajna tiče, još je jedan potekao iz Skandinavije i ako se dobro zagledate, ovih ga blagdana možete primijetiti na brojnim profilima Instagram kreativaca. Radi se o papirnatim ukrasima, točnije papirnatim zvijezdama, pahuljicama i drugim magičnim zimskim oblicima koji krase zidove i prozore kao najljepše visilice.

Ovih blagdana češće nego ikad prije razmišljamo o DIY ukrasima, za koje možda imamo i više vremena te nastaju iz igre i lijepih trenutaka provedenih s ukućanima. Tako su se papirnati ukrasi savršeno uklopili u ovogodišnju božićnu priču jer ne zahtijevaju posebnu pripremu ni kreativni talent, samo volju i preciznost.

Naravno da divne papirnate ukrase možete i kupiti, zvijezde visilice su već nekoliko godina zaštitni znak IKEA blagdanske kolekcije, a najprivlačnije su baš zbog delikatnog oblika i svjetlosnog efekta kojeg daruju domu.

Snöblomma

I iako baš svi papirnati ukrasi izgledaju tako privlačno, nježno i savršeno za blagdanski dekor doma, ako nas pitate definitivno najljepši oblik popularizirali su Skandinavci pod imenom snöblomma. U doslovnom prijevodu, ovaj se snježni cvijet sastoji od nekoliko slojeva poput lepeze presavijenog papira pa konačni rezultat ima eteričnu notu koja jednako lijepo izgleda dok propušta svjetlost na prozoru ili obješena na zid.

U DIY kućnoj varijanti snöblomma se može izraditi od papira za pečenje koji ima prozračnu kvalitetu te će savršeno zaokružiti dojam, no naravno da se može izraditi i od čvršćih papira i onih u boji. Najčešći odabir ipak je bijeli da bi se dočarala elegancija ukrasa.

Tutorial s bloga Lili Halo Decoration

Uz DIY varijante koje se mogu pronaći na profilima poznatih skandinavskih blogerica, postoje i kupovni snöblomma ukrasi, a najpopularniji su oni brenda Watt & Weke koji se svake godine rasprodaju u rekordnom roku unatoč prilično visokoj cijeni. Upravo ih je dobio Arket i pronaći ih možete ovdje.

No ljepota blagdana je u zajednički provedenom vremenu pa zato ipak radije biramo uradi sam opciju, a Lidija Tomas Matijević na svom je blogu napravila tutorial kako snöblomma ukras napraviti kod kuće od papira za pečenje. Super ideju kako se zabaviti ovog vikenda i pritom izraditi nešto divno, pronađite ovdje. Dodatne upute možete pratiti i na Lidijinom Instagram profilu.

Ovi su ukrasi toliko lijepi da ćete ih poželjeti gledati u domu cijele godine!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori