Prespavajte u kući iz božićnog filmskog klasika Sam u kući
Prespavajte u kući iz božićnog filmskog klasika Sam u kući

Prespavajte u kući iz božićnog
filmskog klasika Sam u kući

Božić već odavno nije pravi Božić bez reprize najvećeg klasika u povijesti blagdanskih filmova – Sam u kući. S Macaulayjem Culkinom u glavnoj ulozi, Sam u kući je, uz hit Mariah Carrey All I Want for Christmas, postao najistaknutiji vjesnik blagdanske sezone. Danas je ovaj film, u kojem uz Culkina glume i slavni Joe Pesci, Daniel Stern i Catherine O’Hara, klasificiran kao jedna od najuspješnijih komedija svih vremena, štoviše, na prvom je mjestu bila čak 27 godina i zaradila je više od 400 milijuna dolara. A tu, naravno, ne pričamo o silnom merchu koji je zasigurno donio svoj dio profita i nastavcima koji su uslijedili.

Profimedia

Među nama zato ima, malo je reći, brojnih obožavatelja Kevina i njegovih avantura koje sa sobom nose dozu nostalgije, zaigranosti i blagdanske atmosfere kao niti jedan drugi film (osim, eventualno, Love, Actually). A još prošle godine oduševila nas je simpatična vijest da je raskošnu McCallisterovu kuću iz filma moguće iznajmiti – i to na samo jednu noć.

Profimedia

Kultna kuća McCallisterovih

Tako možete zaroniti u Kevinov svijet na jednu noć u predgrađu Chicaga. U kući mogu odsjesti četiri osobe, a ono najbolje je što će se u kući nalaziti baš svi artefakti, odnosno stvari kojih se možete prisjetiti iz urnebesnih proslavljenih scena iz filma. Kuća je potpuno namještena da vas teleportira u devedesete i sve što je bilo moguće namjestiti kao u filmskim scenama – tako je i namješteno.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia

Oni koji uspiju rezervirati noćenje upoznat će Devina Ratrayja, glumca koji je igrao ulogu Kevinovog starijeg brata Buzza. On će ih provesti kućom, a zatim će ih počastiti najfinijom pizzom u Chicagu. O samom se vlasništvu kuće zapravo ne zna mnogo.

Obitelj koja ju je posjedovala, prodala je kuću 2012. godine za milijun i 500 tisuća dolara posljednjim poznatim vlasnicima, ali ne zna se kako je dospjela do Airbnbja. Sve u svemu – čak i ako nismo među sretnicima koji će ondje prenoćiti, kao što vjerujemo nije većina, svejedno je simpatično ponovno zaviriti u kuću koju smo toliko puta gledali na televiziji tijekom djetinjstva.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori