Božićni ‘dream come true’ – Prespavajte u kući iz klasika ‘Sam u kući’

Božićni ‘dream come true’ – Prespavajte u kući iz klasika ‘Sam u kući’

Božić već odavno nije pravi Božić bez reprize najvećeg klasika u povijesti blagdanskih filmova – Sam u kući. S Macaulayjem Culkinom u glavnoj ulozi, Sam u kući je, uz hit Mariah Carrey All I Want for Christmas, postao najistaknutiji vjesnik blagdanske sezone. Danas je ovaj film, u kojem uz Culkina glume i slavni Joe Pesci, Daniel Stern i Catherine O’Hara, klasificiran kao jedna od najuspješnijih komedija svih vremena, štoviše, na prvom je mjestu bila čak 27 godina i zaradila je više od 400 milijuna dolara. A tu, naravno, ne pričamo o silnom merchu koji je zasigurno donio svoj dio profita i nastavcima koji su uslijedili.

Među nama zato ima, malo je reći, brojnih obožavatelja Kevina i njegovih avantura koje sa sobom nose dozu nostalgije, zaigranosti i blagdanske atmosfere kao niti jedan drugi film (osim, eventualno, Love, Actually). Upravo nas je zato oduševila simpatična vijest da je raskošnu McCallisterovu kuću iz filma moguće rentati – i to na samo jednu noć ovog mjeseca, točnije 12. prosinca.

Kultna kuća McCallisterovih renta se za samo 25 dolara

Airbnb objavio je da renta prostranu kuću filmske obitelji McCallister na jednu noć za samo 25 dolara, a svi koji priželjkuju prenoćiti i doslovce zaroniti u Kevinov svijet mogu pokušati bukirati noćenje u predgrađu Chicaga od 7. prosinca. U kući mogu odsjesti četiri osobe, a ono najbolje je što će se u kući nalaziti baš svi artefakti odnosno stvari kojih se možete prisjetiti iz urnebesnih proslavljenih scena iz filma. Kuća je potpuno namještena da vas teleportira u devedesete i sve što je bilo moguće namjestiti kao u filmskim scenama – tako je i namješteno.

U pitanju neće biti samo obično noćenje, štoviše, cijela filmski događaj. Oni koji uspiju rezervirati noćenje upoznat će Devina Ratrayja, glumca koji je igrao ulogu Kevinovog starijeg brata Buzza. On će ih provesti kućom, a zatim će ih počastiti najfinijom pizzom u Chicagu. Cijelu će večer zaokružiti gledanje najnovijeg Sam u kući filma Home Sweet Home Alone! Airbnb će, također, povodom prvog ikad noćenja u ovoj kući, donirati novac dječjoj bolnici La Rabida u Chicagu.

O samom se vlasništvu kuće zapravo ne zna mnogo. Obitelj koja ju je posjedovala, prodala je kuću 2012. godine za milijun i 500 tisuća dolara posljednjim poznatim vlasnicima, ali ne zna se kako je dospjela do Airbnb-ja. Oglas na ovoj popularnoj renting platformi jednako je genijalan kao sama vijest jer ju je Airbnb objavio iz perspektive Buzza! Sve u svemu – čak i ako nismo među sretnicima koji će ondje prenoćiti, kao što vjerujemo nije većina, svejedno je simpatično ponovno zaviriti u kuću koju smo toliko puta gledali na televiziji tijekom djetinjstva.

Foto: Airbnb

Učitati još
Zatvori