Dom koji dokazuje da ružičasta boja nije rezervirana samo za dječju sobu

Dom koji dokazuje da ružičasta boja nije
rezervirana samo za dječju sobu

Dobro je poznato da boje imaju važnu ulogu u stvaranju atmosfere i kreiranju doživljaja pri uređenju interijera. Tako se primjerice, iz palete boja neke biraju namjenski i kao takve smatraju rezerviranima isključivo za primjerice, dječju sobu. Ružičasta je definitivno jedna od njih i mnogi roditelji odabiru ju za bojanje zidova u sobici za mališane. No, divna rezidencija u američkom New Jerseyju uvjerila nas je u suprotno. Naime, mladi bračni par po zanimanju je daleko od industrije dizajna interijera.

Međutim, ljubav i strast koju dijele prema lijepom rezultirala je domom koji izgleda poput onoga kojeg su osmislili top dizajneri. Ružičasta boja suptilno se proteže kroz cijeli stan, a do izražaja dolazi u pojedinim prostorijama i savršeno je dozirana. Ako tražite inspiraciju za proljetni make over doma, možda se krije na ovom divnom Instagram profilu.

Proljetna inspiracija: ružičasta boja

Carla Irwin sa svojim je partnerom uložila maštu i kreativnost kako bi svoj prvi zajednički dom pretvorila u onaj iz snova. Ružičasta boja može biti nježna, energična i intenzivna, stoga ju je potrebno dozirati u domu što je u Carla u svom životnom prostoru i postigla. Pažnju su nam odmah privukla ulazna vrata rezidencije koja ni više ni manje  krasi nježna pink nijansa. Ona su ujedno i highlight eksterijera jer je ne moguće u prolazu ne zamijetiti kuću s upečatljivim ulaznim vratima.

Doziranje kroz detalje

Ako ste u potrazi za inspiracijom ili jednostavno želite unijeti malo boje u dom, nekoliko ideja pronašli smo u interijeru s ružičastim detaljima. Statement fotelja u roza boji idealan je ‘upgrade’ za dnevni boravak, ali potrebno ju je uskladiti s ostalim tonovima osim ako vam je cilj postići eklektičnu energiju u prostoru.

Carlina kuhinja izgleda bajkovito, a umjesto tapeta i boja za zidove, ružičaste zastore ukomponirala je s drvenim panelima koji sežu do polovine bočnih zidova. Kako bi spavaća soba bila oaza mira i spokoja, jarke boje pametnije je izbjegavati. U ovom domu naglasak je na krevetnini i ukrasnim jastucima u pink tonovima dok ostatak interijera prevladavaju neutralne, umirujuće nijanse.

Radni kutak u domu

Danas je sve popularnije u domu imati radni kutak ili ured, ako vam posao dozvoljava rad od kuće. Kako bi taj dio prostora bio harmoničan i poticao na kreativnost i efektivnost, ne pretjerujte s detaljima koji bi vam mogli odvlačiti pažnju. Jedan kvadrat Carlinog doma posvećen je upravo njemu. Pisaći stol i ružičasta radna stolica s nekoliko artističkih detalja ovaj minimalistički kutak podižu na profinjenu razinu.

U posljednjih nekoliko godina, svi žele jedan kutak za čitanje – reading nook pogotovo u domovima s nekoliko kvadrata više. Kvalitetno iskorišten prostor ne zahtijeva previše ulaganja, udobna fotelja za čitanje, jastuk i nekoliko knjiga dovoljni su da kreirate svoj prostor za provođenje slobodnog vremena uz omiljene naslove. Ružičasta boja idealna je za proljeće i ljeto jer unosi svježinu, ali jednako tako izvrstan je izbor za zimske mjesece kada je domu ionako potrebno vedrine.

 

Foto: Instagram (@goldalamode)

 

Učitati još
Zatvori