Nekoliko originalnih ideja za zamatanje poklona ovih blagdana

Nekoliko originalnih ideja za
zamatanje poklona ovih blagdana

Kulminacija blagdanskog slavlja sve je bliža, a s njom sigurno i doza nervoze. Obiteljska okupljanja, brojni gosti, novi i stari recepti te nezaobilazni pokloni, sve je to na rasporedu u narednih tjedan dana. Hoćemo li stići na vrijeme sve nabaviti i pripremiti, misao je kojima se mnogima vrzma po glavi ovih dana, i hoće li naše ideje biti dovoljne da usreće sve najmilije kada ih dočekaju ispod drvca. Smisao blagdana svakako ne bi trebala biti ona materijalna, no s godinama smo navikli barem malenu sitnicu pokloniti voljenima i tako ih razveseliti.

Gift Angel

Jedna od najljepših i možda najzabavnijih stvari kod poklanjanja darova je njihovo zamatanje, da se trud koji smo uložili u sam dar vidi odmah izvana, a društvene mreže poput Instagrama i Pinteresta pružile su nam uvid u svijet brojnih kreativaca koji blagdane uvijek dočekaju s puno maštovitih ideja. Mi smo se ove godine obratili profesionalki, koja je od smišljanja poklona i njihovog pakiranja napravila svoj brend, a zove se Gift Angel.

Jana Blažević

Iza njega stoji Jana Blažević koja za vas može kreirati poklon paket po želji – važno je samo opisati osobu kojoj se poklon dostavlja, što najviše voli ili ne voli te se s povjerenjem prepustiti u Janine ruke koja će onda smisliti ono najbolje za osobu koja se daruje. Na ovaj način možete iznenaditi najbližu obitelj, prijatelje, ali i poslovne partnere. Svatko će dobiti personalizirani poklon paket koji će zasigurno izvući osmijeh na lice.

Janu smo zamolili da nam pokaže nekoliko ideja kako zamotati poklone ove godine, njih donosimo u nastavku, a ako ste shvatili da nemate vremena ili da se želite prepustiti u ruke profesionalcima, Gift Angel pronađite na službenoj straniciFacebooku i Instagramu.

Oboružajte se ukrasnim papirima, tkaninama, vrećicama, folijom, trakicama, mašnama i kuglicama. Kad je riječ o božićnim poklonima, pretjerivanje s ukrasima je dozvoljeno.

5 ideja za originalne poklone

Male poklone smjestite u kartonske paketiće, možete ih dodatno ukrasiti trakicom na koju ćete objesiti poruku ili malu kuglicu, a možete na njih lijepiti prigodne naljepnice.

Zamatanje u tkanine koje se kasnije mogu ponovno iskoristiti je ekološki osviješten način. Možete ih zamotati u maramu koja se kasnije može nositi oko vrata ili može postati omot za novi poklon.

Zamotate li poklon u fora vrećicu ili torbicu, ona se isto tako može ponovno iskoristiti. Samo je dodatno ukrasite mašnom ili prigodnim ukrasom.

Male papirnate vrećice mogu biti dobra ideja za manje poklone koje je teško zamotati – sve smjestite unutra, pažljivo zatvorite i ukrasite.

Srebrna i zlatna folija mogu biti odličan papir za zamatanje. Treba pripaziti da se rubovi ne poderu, no uz još malo ukrasa postaju odlično svečano rješenje.

Ukras koji izvana čini poklon još ljepšim može biti dodatan dar – kuglica za bor ili svijeća.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori