Stigla je nova, proljetna kolekcija posteljine s potpisom Mirjane Mikulec
Stigla je nova, proljetna kolekcija posteljine s potpisom Mirjane Mikulec

Stigla je nova, proljetna kolekcija
posteljine s potpisom Mirjane Mikulec

Naša poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec predstavila je novu kolekciju tekstila za opremanje doma, a ovaj put inspiracija joj je bila priroda. Prigodno nazvana Bloom, kolekcija sadrži četiri boje, a dolazi u dvije dimenzije.

Proljetna kolekcija s cvijetnim motivima

Osim samih posteljina, kolekciju čine i plahte u tri neutralne boje, tako da se mogu međusobno kombinirati prema osobnom ukusu i željama. Jako mi je važno da su svi proizvodi izrađeni od prirodnih materijala i da nisu štetni za okoliš, pa sam jednostavno tu misao prenijela i na motive za ovu kolekciju. Osim toga, ništa ne govori proljeće kao posteljina s cvjetnim motivom, zar ne?, kaže Mirjana koja je proljetnu kolekciju nazvala prema kćerinoj ideji, a otkrila je i zašto baš cvijetni motivi krase novu kolekciju.

Svi koji me znaju reći će vam da sam nepopravljivi romantičar u duši pa sam oduvijek sklona dozi ženstvenosti, romantike i pastelnim nijansama, tako da se ovog proljeća sve to poklopilo, a kolekcija je rezultat svega toga, zaključuje međunarodno nagrađivana dizajerica interijera koja posljednjih godina stalno putuje u grad romantike i zaljubljenih, Pariz.

Ondje joj studira starija kći, a s Gradom svjetlosti veže ju i posao. Moj studio posljednjih mjeseci intenzivno radi na nekoliko projekata u prijestolnici, ali i drugim francuskim gradovima pa sam stalno u omiljenom gradu, no ne žalim se – tko bi se, uostalom, žalio na stalne posjete Parizu?, dodaje Mirjana koja inače ne voli otkrivati planove za budućnost, no ima ih napretek.

Uvijek sam puna ideja i planova, a kada tome dodate i upornost koje mi definitivno ne nedostaje, onda se stvari često i poslože bolje no što sam mogla zamisliti. S druge strane, neuspjeh ne doživljavam vrlo dramatično jer vječiti sam optimist, ali ne volim govoriti o novim projektima dok nisu realizirani, zaključuje ova uspješna poduzetnica koja okuplja tridesetak stručnjaka u svom arhitektonskom studiju u centru Zagreba.

Nova kolekcija dostupna je na webshopu mirjanamikulec.com i u Konzumovim trgovinama.

Foto: Ivan Črepić

Učitati još
Zatvori