Zavirite u Mamula Island: Tvrđavu iz 19. st. obnovljenu u luksuzni boutique hotel
Zavirite u Mamula Island: Tvrđavu iz 19. st. obnovljenu u luksuzni boutique hotel

Zavirite u Mamula Island: Tvrđavu iz 19. st. obnovljenu u luksuzni boutique hotel

Crna Gora je zemlja bogata prirodnim ljepotama, poviješću i kulturom te prepoznatljivom gastronomskom ponudom. Međutim do nje će vam ipak trebati nekoliko sati vožnje, stoga je to idealna lokacija za produženi vikend izlet. Ako se odlučite posjetiti Crnu Goru, svakako istražite sve ljepote koje nudi Kotor. Naime, Kotor je grad pod zaštitom UNESCO-a, poznat po svojoj dobro očuvanoj staroj gradskoj jezgri, koja se nalazi na impresivnom planinskom lancu.

Čarobni crnogorski pejzaž

Nesumnjivo će vam ovaj pejzaž ostati u posebnom pamćenju, a večernje šetnje poželjet će te zabilježiti i objektivom. Na vašoj se listi treba pronaći i Boka Kotorska – jedna od najljepših prirodnih luka na svijetu, koja se sastoji od nekoliko malih gradova i mjesta od kojih svaki ima svoju jedinstvenu priču i povijest.

Mamula Island Hotel

Međutim, osim povijesnih, kulturnih i gastronomskih znamenitosti Crna gora može se pohvaliti i luksuznim smještajima koji svojim gostima nude jedinstveno iskustvo. Upravo jedan takav pronašli smo u Bokokotorskom zaljevu na otoku Mamula. Luksuzni boutique hotel Mamula Island pažljivo je restaurirana utvrda iz 19. stoljeća.

Riječ ‘jedinstven’ često se pretjerano koristi. To je, međutim, najbolji način da se opiše Mamula Island. Hotel – jedinstven po svojoj priči, pristupu, ambijentu i duhu.

Budući da je smješten na otoku, zbilja je riječ o pravoj oazi mira, tišine i predivne prirode. Mjesto na kojem ćete probuditi sva svoja osjetila i napuniti sve svoje baterije – bilo da ste u svojoj sobi, u spa centru ili provodite dan uz bazen ili more.

Nekada napušten otok sa starom tvrđavom pretvoren je u Boutique hotel i SPA jedinstvenog dizajna i modernog interijera.

Na udaljenosti od oko sat vremena od Dubrovnika tvrđava Mamula iz 19. stoljeća jednostavna, ali elegantna utvrda koja gotovo dva stoljeća ponosno čuva ulaz u Boku Kotorsku, pretvorena je u decentan ambijent hotela Mamula Island. To je mjesto autentičnog duha, bogate kulturno-povijesne baštine i nesvakidašnje prirodne ljepote. To je sofisticirana destinacija u kojoj će koncept sofisticiranog hotela i kulinarska ponuda svjetske klase biti nadopunjen holističkim SPA, povijesno-memorijalnom galerijom i umjetničkim programima.

Jedinstveni interijer 

Mamula je inspirirana globalnim iskustvima, ali ukorijenjena u lokalnoj baštini. Možete upoznati lokalne umjetnike, kušati domaću hranu i istražiti lokalnu kulturu.

Mamula ima 26 soba, šest apartmana, holistički spa, plažu, 3 bazena, 3 restorana i 4 kafića, sale za masažu, teretane i staze za trčanje. Sve je dizajnirano za potpuni užitak. Hotel ima uređenu plažu, stoga ćete ovdje moći uživati i u morskim aktivnostima kao i u sunčanju. Osim toga, posebno mjesto je rezervirano za memorijalnu galeriju u kojoj možete istražiti povijest tvrđave, a otvorena je i za lokalne posjetitelje.

Naime, tijekom obnove očuvana je arhitektonska autentičnost i kulturno-povijesno naslijeđe tvrđave i otoka. Stoga i interijerom prevladava kombinacija modernog i brutalističkog stila. Spoj prirodnih materijala poput kamena i betona daju mu poseban ugođaj, dok se u kombinaciji s drvenim detaljima postiže jedan balans i sklad materijala te topliji ugođaj.

Trening sa stilom

Na jednoj ovakvoj lokaciji, možete očekivati da će svaki dio interijera i eksterijera biti custom made, s puno pažnje posvećene detaljima. Tako je unutar hotela integriran fitness prostor, pod istim bačvastim kamenim svodom kao i sobe. StarFitness, dio Orlando Fitness grupe opremio ga je inovativnim spravama brendova NOHrD koje su dijelom izrađene od drveta, Matrixa koji redefinira industrijski dizajn, LifeMaxxa te postavio PaviFLEX podove od izdržljive gume.

Destinacija za bijeg od gradske vreve

Mamula Island je projekt koji utjelovljuje jednu izuzetnu viziju i velik rad koji smo uložili kako bismo tvrđavu bogate prošlosti otrgnuli od zaborava. Uz puno poštovanje kulturnog i povijesnog naslijeđa, stvorili smo jedan zaista poseban ambijent koji predstavlja novitet u okviru hotelske ponude u regiji, kao jedinstvena destinacija na Jadranskoj obali. Nestrpljivo očekujemo naše prve goste kojima ćemo pružiti individualizirano iskustvo, bilo da je u pitanju kraći ili duži boravak, održavanje seminara, intimne proslave ili neke veće ceremonije, izjavio je g. Henning A. Schaub, generalni menadžer hotela Mamula Island ususret otvaranju.

Foto: Mamula Island Hotel, Mark Anthony Fox, StarFitness, Instagram (@fattony_studio, @mamulaisland)

Učitati još
Zatvori