Trendovi uređenja kuhinja koji apsolutno dominiraju interijerima ove godine
Trendovi uređenja kuhinja koji apsolutno dominiraju interijerima ove godine

Trendovi uređenja kuhinja koji apsolutno
dominiraju interijerima ove godine

Svaka godina u prvi plan stavi određene trendove u uređenju interijera, a sada smo odlučili vidjeti što nam je ova godina donijela po pitanju uređenja kuhinja. Posebno su se istaknule neke boje i materijali koji sada proživljavaju novu popularnost. Ono što se dogodilo jest odmak od minimalističkog stila kuhinje, kao i u nekim drugim prostorijama u domu.

Zaobljene linije

Kao što već neko vrijeme viđamo u brojnim dnevnim boravcima, meke i zaobljene linije sada su svoj put pronašle i do srca doma, kuhinje. Zaboravite na stroge linije radnih ploha i kuhinjskih otoka. Njihovo su mjesto sada preuzele zaobljene linije, uz neizostavni okrugli ili ovalni blagovaonski stol. Brojni dizajneri ističu kako je riječ o plohama koje pružaju osjećaj udobnosti te istovremeno daju dojam sofisticiranosti. Također se jednostavno uklapaju u bilo koji stil uređenja.

Pločice zanimljivih uzoraka

Prošlo je vrijeme čistih pločica na podovima, uglavnom u neutralnim bojama. Pločice s uzorcima preuzele su scenu. Brojni dizajneri interijera upravo u ovom detalju vide nebrojene mogućnosti za unošenje ‘personal toucha’ u svaki prostor. Što se tiče uzoraka i boja pločica, pravilo je da nema pravila. Od boja su možda trenutno najviše zastupljene nijanse plave i zelene u kombinaciji s bijelom. Međutim, kad su pločice u pitanju, slobodno možete dati mašti na volju.

Otvorene police

Kad je pohrana stvari u pitanju, više nema pažljivog pohranjivanja u zatvorene kuhinjske ormariće. Sada su tu minimalističke police koje pokazuju svu raskoš svega što u kuhinji imamo. Čaše, šalice, tanjurići, soljenke, sada je sve na vidljivom mjestu i uklapa se u trend ugodnog življenja gdje nam je sve nadohvat ruke.

Crno – bijela kombinacija

Kad su u pitanju boje na frontama i radnim plohama, tu su se itekako istaknule zemljane nijanse te boje koje povezuju s prirodom, kao što je blago zelena. Međutim, tu se sada ubacio i trend dvobojnih kuhinja. Preciznije, riječ je o kontrastnim kuhinjama koje kombiniraju crnu i bijelu boju. Bijele fronte s crnim radnim plohama i crnim blagovaonskim stolom. Ili pak obrnuta varijanta u kojoj dominiraju crne fronte s bijelim detaljima. Izbor je na vama, a svaka verzija funkcionira.

Rustikalni stil

Osjećaj bijega od svakodnevnice i stresa kojem smo izloženi jako se odrazio upravo na dizajn interijera. Životni prostori sada su puni prirodnih materijala i boja koje nas povezuju s prirodom i stvaraju oazu koja nas opušta. Što se kuhinja tiče, tu je rustikalni stil kojim dominira masivno drvo koje nije pretjerano obrađeno. Stolovi, police, pa i spušteni stropovi od masivnog drva kombiniraju se s bijelim i neutralnim frontama. Tako stvaraju bezvremenski trend koji automatski daje ‘cozy’ osjećaj cijeloj prostoriji.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori