Zaobljene, meke linije i dalje su najpoželjniji trend u interijerima
Zaobljene, meke linije i dalje su najpoželjniji trend u interijerima

Zaobljene, meke linije i dalje su
najpoželjniji trend u interijerima

Ljeto polako kuca na vrata, a samim time idealno je vrijeme za mali makeover interijera. Možda smo u nekim trenucima primijetili kako kauč koji nam je uvijek izgledao fantastično ipak nije baš i udoban koliko je lijep.

Upravo se tu otvorio prostor za trend koji su mnogi prigrlili. Riječ je o zaobljenim komadima namještaja koji su izuzetno udobni, a njihov ‘mekši’ izgled jednostavno će se uklopiti u svaku vrstu prostora. Mekane, zaobljene linije namještaja te lukovi i okrugli, masivni stolovi nova su opsesija brojnih dizajnera interijera.

Smislena organizacija za ‘cozy’ osjećaj

Ovaj trend koji je trenutno obožavan diljem svijeta, čak su protumačili i psiholozi. Naime, naš je mozak ‘programiran’ tako da ga privlače upravo ovakvi oblici, koje povezuje sa smirenošću i određenom sigurnošću. Ovakvi predmeti zapravo su suprotnost čistim linijama koje često imaju oštre uglove, koje bismo mogli povezati s nekom vrstom opasnosti.

Kada je u pitanju opremanje prostora ovakvim mekim linijama, uvijek se dobro držati nekih smjernica. Za postizanje tog osjećaja ugodnog i zaštićenog interijera potrebno je smisleno organizirati ovakve komade pokućstva. Ukoliko imamo, primjerice, dva zaobljena kauča, uvijek ih je dobro aranžirati tako da tvore jednu cjelinu. Također, ovakva vrsta namještaja trebala bi biti ono oko čega se cijela prostorija zapravo ‘gradi’.

Trend koji je ponovno oživio

Budući da je ovakav tip namještaja stvoren primarno s ciljem opuštanja, važno je da i materijali koji ga čine budu takvi. Stoga dizajneri preporučaju da uvijek pokušamo birati neke neutralne, umirujuće boje te prirodne materijale kao što su drvo i tekstil od materijala kao što su pamuk ili vuna.

Što se samih zaobljenih linija namještaja tiče, riječ je o trendu koji je već dobro poznat u svijetu interijera, a koji se nekako uvijek vrati u središte pozornosti. Tako smo upravo ovakav stil namještaja mogli vidjeti u kultnom Art Deco uređenju 1920-ih godina, kao i u eklektičnom stilu 70-ih godina. Čini se kako je sada još jednom vratio svoju staru slavu.

Učitati još
Zatvori