Kućni uredi s Instagrama na kojima zavidimo

Kućni uredi s Instagrama na
kojima zavidimo

Važnost kućnog ureda

Ako ste freelancer ili samo mali dio posla odnosite kući, onda ste već uvidjeli ili ćete tek shvatiti da vam je kućni ured neophodan. Čak i ako znate da nećete biti prikovani uz radni stol i stolac cijeli dan, rad s kauča ili kreveta u nemogućim položajima vrlo brzo odnosi svoj danak i ima svoj vijek trajanja. Ukočena leđa i vrat prvi su pokazatelj da nešto s vašim kućnim radnim mjestom nije kako treba biti te da se stvari trebaju mijenjati.

Zahvaljujući Instagramu danas imamo pogled u domove brojnih blogera koji rade od kuće i koji često prikazuju fotografije svojih radnih kutaka. Najčešće se radi o zaista malom dijelu prostora koji se odvaja za radnu stanicu što znači da gotovo svatko u kući može žrtvovati toliko mjesta za bolje radne navike – nije potrebna cijela soba.

Kućni uredi po receptu Instagram blogerica

A taj mali kutak može izgledati zaista fenomenalno, što dokazuju i primjeri koje smo pronašli na omiljenoj nam društvenoj mreži. Dovoljan je jedan stol, dobar stolac i sve ostalo je u detaljima. Neki su blogeri pomno uredili zid iznad stola da im služi kao inspiracija – uređene pluto ploče ili uokvireni motivacijski citati svakako mogu označiti dobar početak dana. Zatim sitnice koje nas vesele, poput polica, korisnih (pa nekad i beskorisnih ukrasnih detalja), kvalitetna rasvjeta, možda pokoja biljka, ono je što će uz kompjuter ili laptop označiti srž vašeg malog kućnog ureda.

Dokazano je da prostor rezerviran samo za rad, pa čak i ako se nalazi kod kuće, potiče produktivnost i pozitivno utječe na organizaciju. Imati mjesto koje je posvećeno samo poslovnim zadacima, a da se ne miješa s mjestom na kojem spavate, odmarate ili jedete, dodatno će vas potaknuti da sjednete, zasučete rukave i odradite ono što ste si zadali. Baš je zato važno urediti taj mali kutak po svojoj volji, funkcionalno, a ugodno, kako bi uspjeli maksimalno izvući iz rada kod kuće. Jer motivacija može biti najveći problem, a na ovaj način se barem djelić tog problema može riješiti. Plus, nećete imati problema s ukočenošću jer ste se satima nadvijali nad laptopom sjedeći na podu ili nekoj trećoj površini.

Pogledajte kako su to napravile majstorice čije blogove jako volimo pratiti…

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori