Journal biljka mjeseca: Filodendron “Pink Princess”

Journal biljka mjeseca: Filodendron
“Pink Princess”

Filodendron je biljka koju mnogi obožavaju, ne samo zbog svoje estetike nego i zbog jednostavnog održavanja. Dolaze u različitim oblicima i bojama, a ovih dana posebno nas je oduševila vrsta specifična zbog svojih rozih listova Filodendron “Pink Princess”. Osvojio nas je svojim specifičnim izgledom i s razlogom nosi titulu biljka mjeseca.

View this post on Instagram

#philodendronpinkprincess #philodendronerubescens

A post shared by Plant Index (@plant.index) on

Efektna i zanimljiva

Jedna od najzanimljivijih kućnih biljaka poprilično je rijetka i upravo zato ju obožavaju svi green fanovi. Možete ju uzgajati u teglicama, a posebno će dobro izgledati ako ju posadite u viseće teglice tako da njezini listovi mogu slobodno padati.

Briga i uzgoj

Filodendron Pink Princess jednostavan je za uzgajanje. Kao i druge vrste filodendrona voli svijetla mjesta koja nisu na direktnoj sunčevoj svjetlosti. Idealan je za zatvorene prostore, a može se prilagoditi širokom rasponu temperature od 16°C – 29°C. Zalijevati ga treba kada je zemlja suha (najbolje provjeriti drvenim štapićem), a prihranjivati jednom mjesečno.

View this post on Instagram

Crazy big ?? #philodendronpinkprincess

A post shared by meet my green pets ???? (@leaf.me.breathless) on

Filodendron Pink Congo

Ako naletite na biljku koja ima samo ružičaste listove onda se vjerojatno ne radi o Pink Princess vrsti već o umjetno stvorenoj takozvanoj Pink Congo. Njezini listovi nisu prirodno takve boje nego se kemijskim procesom unosi boja u biljku. Takvi filodendroni ružičaste listove imaju samo šest mjeseci do godinu dana, tada boja blijedi i listovi ponovo postaju zeleni. Bilo da se odlučite na prirodnu vrstu ili onu kemijski obojanu, filodendron je jako zahvalna biljka i voljet ćete ju gledati kako raste. Roze primjerke možete pronaći u određenim vrtnim centrima ali ih i naručiti na Amazonu.

Foto: Instagram, Unsplah

Učitati još
Zatvori