Japanska ‘Ikea’ pod hashtagom #mujihouse osvaja Instagram

Japanska ‘Ikea’ pod hashtagom
#mujihouse osvaja Instagram

Japan je zemlja u kojoj nastaju brojni trendovi po pitanju tehnologije, dizajna, a sve češće i inovacija u uređenju interijera. Ako još niste čuli za Muji, pisali smo o njima, a nazivaju ih i japanskom ‘Ikeom’. Njihov dizajn prepoznatljiv je i spaja minimalističku estetiku s maksimalnom funkcionalnošću. Instagramom se proširio trend hashtagova #mujihouse, točnije, prikazuju kako se njihovi proizvodi uklapaju u interijer i stil života po mjeri modernog čovjeka.

Muji se na engleskom prevodi kao ‘no brand, good quality’, a točno je to ono što danas želimo u domu ako renoviramo uz ograničeni budžet. Kod njih ćete pronaći baš sve od posuđa i sitnica za dom do divnih komada namještaja po odličnim cijenama. Inspiraciju za proljetno osvježenje doma pronašli smo na #mujihouse hahstagu.

Zašto volimo #mujihouse?

Prije svega zato što fotke prikazuju stvarne interijere koji pružaju pametna rješenja uz istovremeno oku ugodno uređenje. Japanski domovi poznati su po jednostavnosti. Omiljeni materijali koje koriste su definitivno kamen i drvo. S obzirom na to da su usmjereni na kolektiv i više okrenuti prirodi, njihovi interijeri u moderno doba pravo su osvježenje koje nas podsjeća da je ‘manje često više’. Čiste linije, minimalistički detalji i harmonija u prostoru apsolutni su prioritet. Strastveni entuzijasti i ljubitelji uređenja interijera uvode nas u svoje divne #mujihouse domove.

Život u skladu s potrebama suvremenog čovjeka

Danas zbog posla i edukacije većina ljudi živi u glavnim gradovima koji se često susreću s problemom prenapučenosti. Stambena arhitektura suočena je s brojnim izazovima, a jedan od njih je izgradnja kompleksa u kojima će stanovi zadovoljiti kriterije i potrebe suvremenog čovjeka. #mujihouse donosi odlične ideje s namještajem savršene veličine, prilagođen životu u velikom i malom prostoru, napravljen od prirodnih materijala koji se stapaju u kompaktnu cjelinu. Ratan, lan, pamuk i neutralne boje- tako se ukratko može opisati tipičan #mujihouse koji odašilje relaksirajuću atmosferu i cosy living u punom smislu riječi.

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori