Brend za koji kažu da je japanska IKEA

muji-1

Minimalistički trend u posljednjih je nekoliko godina znatno ojačao zahvaljujući skandinavskoj estetici koja je cijeli pročišćeni koncept približila široj publici. No pravi majstori istinskog minimalizma svakako su Japanci, a sve ono po čemu su poznati sažeto je unutar poznate robne kuće MUJI.

muji-2

Kolekcije brenda kojeg najčešće uspoređuju s IKEOM, kao što možete i pretpostaviti, odlikuju iznimna praktičnost i modularnost – jasne linije i pročišćeni dizajn čija je funkcionalnost dovedena do maksimuma. Što se tiče boja i oblika, sve se može kombinirati jedno s drugim, većinom se radi o recikliranim materijalima, a MUJI se ponosi kvalitetnim namještajem bez istaknutog potpisa dizajnera iako surađuju s nekim od najvećih svjetskih kreativaca.

muji-8

S obzirom na gorući Japandi trend kojeg ove sezone usvajaju skandi brendovi, u MUJI se kolekcijama ogleda taj korijenski smjer koji je poslužio kao inspiracija Zapadu. MUJI zagovara multifunkcionalnost – njihovi stolovi mogu ujedno biti kuhinjski ili radni, klupčice se podjednako koriste u dnevnoj sobi kao i hodniku, police u spavaćoj sobi i ostavi. Ovaj univerzalni dizajn dopušta da zaista pustite mašti na volju, opremajući dom ovim ključnim komadima na koje se nadograđuje stilski ostatak. No, cijena ovdje itekako prati kvalitetu pa iako su po dizajnerskom principu slični onom IKEINOM, cjenovno su ipak u rangu sa skupljim komadima švedskog giganta.

muji-3

MUJI u svojoj ponudi ima i puno više od namještaja, zapravo mogu opremiti cijeli dom s najmanjim sitnicama poput kutija, registratora i drugih detalja, a donose i jednostavne modne kolekcije basic komada. Sve možete razgledati na službenoj stranici, a Hrvatskoj najbliže trgovine su u Italiji i Njemačkoj.

muji-4

muji-5

muji-6

muji-9

Foto: MUJI

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori