Interijer mjeseca: Zagrebački stan od 100 kvadrata pravo je oličenje elegancije
Interijer mjeseca: Zagrebački stan od 100 kvadrata pravo je oličenje elegancije

Interijer mjeseca: Zagrebački stan od 100 kvadrata pravo je oličenje elegancije

U našoj rubrici Interijer mjeseca trudimo se pronaći one koji se ističu posebnim dizajnom i uređenjem. U potrazi za raznim inspiracijama za uređenje, pronalazimo interijere koji svojim dizajnom i organizacijom odgovaraju našem stilu. Ovoga puta za oko nam je zapeo stan u Zagrebu specifičnog prostornog uređenja.

Interijer mjeseca, stan u Zagrebu (1)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (7)

Prostrani stan u Zagrebu od 100 metara kvadratnih, osim svojim očaravajućim interijerom, osvaja i lokacijom. Smješten u blizini parka Maksimir odlično spaja urbani, moderan način života sa željom za mirom i prirodom.

Kombinacija funkcionalnosti, sklada i estetike

Iza uređenja ovog stana stoji STUDIO IMPERATIV, na čelu s osnivačicom Martom Međugorac, mag.ing.arch., koja nam je otkrila sve detalje o ovom impresivnom projektu.

STUDIO IMPERATIV arhitektonski je studio koji je relativno nov na sceni, ali je brzo stekao reputaciju na temelju kreativnosti i posvećenosti detaljima. Kako naglašava Marta, u svom radu pokušavaju maksimizirati praktičnost i funkcionalnost te korisnost prostora. Istovremeno se trude naglasiti estetsku privlačnost i stvaranje harmonije između elemenata.

Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (1)

Cilj je izvesti ugodan prostor na obostrano zadovoljstvo (klijentovo i naše), a ne samo isprojektirati. Projektiranje i prisutnost tijekom izvođenja temelji se na empatiji, suradnji i razumijevanju. Što klijenti prepoznaju i s povjerenjem prihvaćaju moje vodstvo u procesu, ističe Martom Međugorac.

Kroz pažljivo planiranje rasporeda, odabir materijala, boja i tekstura te integraciju svjetla stvara se prostor koji odražava potrebe i osobnost korisnika, dok istovremeno osigurava ugodno i inspirativno okruženje. Sve je to vidljivo i u ovome zagrebačkom stanu na čijem se uređenju radilo detaljno i s velikom pažnjom pune dvije godine.

Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (2)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (11)

Detalji koji ostavljaju bez daha

Na njemu je Marta radila od prve tlocrtne skice pa sve do useljenja, pedantno, s puno strpljenja i preciznosti, a imala je vremena posvetiti se svakoj sitnici. Što je, na kraju krajeva, važno za zadovoljstvo budućih stanara.

U realizaciju je uključila sve individualne potrebe, želje i osobnost korisnika prostora te ih spojila sa svojom kreativnošću. Razumljivo, sve je to poslužilo kao ključni faktor inspiracije za personalizirani dizajn interijera koji nas je neupitno ostavio bez daha.

Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (6)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (4)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (21)
Interijer mjeseca, stan u Zagrebu (2)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (14)

Interijerom prevladava neutralna podloga s upečatljivim detaljima. Pažljivo odabrana bež nijansa provlači se kroz cijeli stan te stvara harmoniju uz tamnoplavu koja naglašava određene detalje.

Komadni namještaj domaćih brendova izrađen je od prirodnih materijala, a u kombinaciji s lakiranim mediapanom, drvom, vunom i prirodnom kožom svakako daje dušu i eleganciju prostoru. Ono što nam je posebno zapelo za oko jest brački kamen koji unosi jednu morsku notu i svježinu te prostoru daje prozračnost i jedinstvenost.

Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (15)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (16)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (17)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (3)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (13)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (10)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (18)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (19)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (20)

Plava boja

Osim bračkog kamena koji možemo vidjeti na kaminu, svakako već pri samom ulasku u stan za oko nam je zapela plava boja u hodniku koja se proteže od stropa do poda i vodi do glavne spavaće sobe.

Os spavaćeg trakta osnažena je „dubokom“ tamnoplavom bojom stropa koja se spušta do poda, čime se naglašava ulaz u glavnu spavaću sobu, a ujedno razdvaja drugu spavaću sobu od „nus“ prostorija.

Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (8)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (9)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (12)
Interijer mjeseca, stan u Zagrebu (3)
Interijer mjeseca_foto_SanjaTusek-11 (5)

Sve u svemu, teško nam je izdvojiti prostoriju koja nas je najviše impresionirala. Cijeli stan savršeno je usklađen, kako arhitektonski tako i detaljima koji podižu prostor. Pomno odabrani detalji, boje i materijali stvaraju dojam luksuza i elegancije.

No osim interijerom, osvojio nas je i eksterijerom, odnosno terasom od 25 m2. Budući da se nalazi u blizinu park-šume Maksimir, pogled s terase možda je jedna od glavnih prednosti ovog stana, a posebice ako živite u gradu.

Učitati još
Zatvori