Imamo ideju za jedan lijepi uskršnji stol

Imamo ideju za jedan lijepi uskršnji stol

Uskrs-2018-3

Bliži se još jedan blagdanski vikend kada ćemo oko stola okupiti naše najmilije, pripremiti veliku gozbu i družiti se u velikom broju. Prilika da se obitelj okupi oko stola je pregršt, ali uskršnji stol uvijek je malo posebniji. Ove godine smo se inspirirali prirodom i starim knjigama te uz pomoć Studija Eventastic napravili jednostavan ali upečatljiv stol. Nadamo se da će potaknuti i vašu maštu te vas nadahnuti da neke detalje uvrstite u svoju dekoraciju doma za ovaj Uskrs.

Uskrs-2018-2

Uskršnji stol u crno-bijelim i zelenim tonovima

Ukrasi na stolu su pola priče, a sve ih možete izraditi sami.Ako posjedujete stare knjige koje su oštećene i nisu više u svojoj izvornoj funkciji iskoristite listove za kaširanje jaja, da od njih napravite origami zeca ili pak iz njih izrežite oblike zeca, leptira, jaja, ptice… Napravite girlande koje možete vješati po prozorima ili ih objesite na vijence ili grane koje imate na stolu.

Ako pak nemate stranica starih knjiga možete iskoristiti listove novina. Odaberite one stranice gdje ima više teksta, a manje slika ili u hobby trgovinama pronađite dekorativne papire koji izgledaju kao tiskani papir knjige ili novina.

Uskrs-2018-1

Mi smo iskoristili stranice knjige da obučemo jaja, da napravimo girlande s ptičicama, kuverte za jelovnike i male origami zečeve. Ako vam se sviđa zeko vrlo jednostavno ga možete napraviti: izrežite kvadrat (naš je bio 15x15cm) i slijedite upute iz videa u nastavku.

Uskršnji vijenci mogu na poseban način zaokružiti izgled prostora i prizvati u dom proljeće pred nama. Veliki vijenci od šiblja u našem su slučaju nadopunjeni svjetlucavom lunarijom koja ih je nježno uokvirila, učinila ih mekšim i malo svečanijim. Vijenci su s ptičicama činili posebnu kulisu jer ovoga puta gosti nisu sjedili jedni prema drugima nego jedan pored drugoga. Na stolicama su ih dočekala početna slova njihovih imena izrezana iz papira na nekoliko grančica bilja koje smo inače koristili za dekoraciju.

Uskrs-2018-19

Uskrs-2018-25

Kako postaviti stol…

Stol je dodatno ukrašen salvetama složenim poput origamija u oblik zeca, karticama jelovnika koje smo smjestili u kovertu napravljenu od stare stranice knjige, a priču su zaokružile anemone. Taj neobični crno bijeli cvijet koji je inače Eventastic zaštitni znak je zimska biljka i rijetko se pronalazi na svečanim zabavama, ali kako je ova priča bila crno-bijela dobio je zasluženi prostor.

Uskrs-2018-22

Uskrs-2018-5

Uskrs-2018-12

Slastice su ovoga puta isto bile crno-bijele, jednostavne i malo modernije, ali izgledom su se potpuno uklopile u priču. Pripremila je Mia iz Meet Mia slastičarnice gdje i vi možete pronaći nešto za sebe ovog Uskrsa.

Uskrs-2018-6

I uskršnje slastice mogu postati dio dekora s jednostavnim preinakama. Na naše bijele macaronse dodali smo štapić tako da su u trenu postali lizalice. Malu mašnu izradili smo od ostataka papira knjige, a uši smo nacrtali vodenim bojama i izrezali. Tortica je bila od limuna i maka, a uši smo nacrtali, izrezali i samo stavili. Jednostavno, ali vrlo upečatljivo.

Pomno razgledajte fotografije i stvorite svoju lijepu uskršnju priču.

Uskrs-2018-8

Uskrs-2018-4

Uskrs-2018-16

Uskrs-2018-7

Uskrs-2018-10

Uskrs-2018-9

Styling: Studio Eventastic

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori