IKEA kolekcija za proljeće 2022. donosi novi trend u uređenju doma

IKEA kolekcija za proljeće 2022. donosi
novi trend u uređenju doma

Svake sezone, nova kolekcija koja se iščekuje s nestrpljenjem definitivno je ona poznate robne kuće IKEA, koja nam otprilike otkriva presjek trendova u svijetu interijera.

Cluttercore kao jedan od vodećih trendova u interijerima

Iznimka nije ni proljeće 2022., a IKEA za novu sezonu priprema nešto čak i za nju pomalo neočekivano. Najnovijom ponudom, švedski robni div pruža maksimalistički twist na skandi minimalizam po kojem je inače postao poznat i predstavlja nam jedan sasvim novi trend u uređenju interijera, a to je cluttercore.

Za clutter kao izraz ste, vjerujemo, već više puta čuli (KonMari metoda se godinama bavi upravo declutterom – rješavanjem suvišnih stvari koje opterećuju našu svakodnevicu), a IKEA ga u ovom slučaju vidi kao dragocjene stvari i uspomene koje ćemo poželjeti imati istaknute u policama, vitrinama i ormarićima. Ideja je da svaki put kada prođemo pored njih imamo barem jednu pozitivnu misao i sjećanje koje nas veže uz određeni predmet, bilo da se radi o slikama, keramici, vazama ili nekim drugim dekoracijama/memorabilijama.

Proljetna druženja na IKEA način

Osim navedenog trenda, IKEA je spremna i za sezonu druženja na otvorenom, ali i zatvorenom. Poznata robna kuća i dalje prepoznaje kućna druženja kao glavno mjesto susreta obitelji i prijatelja, pa u tu svrhu priprema tekstile, posuđe i dekoracije koje će uljepšati baš svaku zabavu u udobnosti vlastitog doma. Još malo IKEA inspiracije za proljeće 2022. donosimo u nastavku!

Foto: IKEA

Učitati još
Zatvori