Jedan od najpoznatijih hotela s Instagrama u kojem ćete poželjeti trajno rezervirati sobu
Jedan od najpoznatijih hotela s Instagrama u kojem ćete poželjeti trajno rezervirati sobu

Jedan od najpoznatijih hotela s Instagrama u kojem ćete poželjeti trajno rezervirati sobu

Milano je poznat kao prijestolnica mode i dizajna u Italiji, a čak i ako niste modni zanesenjak, opcije za dizajnersku kupovinu će vas oduševiti.

No, ono što možete okusiti i raditi u Milanu ne završava tu. Ovo je mjesto koje nudi mnogo povijesnih i kulturnih znamenitosti i aktivnosti, poput katedrale Duomo di Milano i samostana Santa Maria delle Grazie, u kojem se nalazi mural Leonarda da Vincija Posljednja večera.

Nezaboravan odmor u luksuznom hotelu

Kada počnete šetati Milanom, otkrit ćete kako je lako istraživati. Od arhitektonskih čuda, do likovne umjetnosti i savršene gastronomije, htjet ćete odvojiti vrijeme za sve. Ne brinite, nećete trebati automobil u Milanu. Lako je prošetati do raznih atrakcija. A pronašli smo i idealno mjesto u kojem možete odsjesti ako se odlučite za vikend izlet u ovom talijanskom gradu.

Galleria Vittorio Emanuele II

Riječ je o hotelu Galleria Vittorio Emanuele II. Luksuzni je to hotel i shopping destinacija s jedinstvenim i neusporedivim iskustvom, smješten u samom srcu Milana unutar povijesnog spomenika Galleria Vittorio Emanuele II.

Mjesto je to gdje se spaja umjetnost, ljepota i dizajn koji igraju središnju ulogu u talijanskoj povijesti. Hotel ima 89 jedinstveno dizajniranih soba i apartmana koji odražavaju bogatu umjetničku baštinu Milana. Središte je to povijesti, kulture, umjetnosti, arhitekture i duha kroz poseban dizajn, naglašavajući umjetnost iz prošlosti i sadašnjosti kako bi se stvorilo jedinstveno iskustvo boravka.

U srcu Milana

Neka vaše putovanje počne na najbolji mogući način. Smještena u povijesnom središtu Milana, unutar Galleria Vittorio Emanuele II, jedne od najpoznatijih talijanskih znamenitosti, Galleria omogućuje pristup i blizinu lokalnim atrakcijama i znamenitostima. Naime riječ je ujedno i o jednoj od najpoznatijih shopping destinacija s najluksuznijim brendovima i dućanima. a izgrađena je u obliku križa, s krovom od željeza i stakla.

Projektirao ju je 1861. g. Giuseppe Mengoni, a izgrađena je između 1865. i 1877. Galleria je nazvana po prvom kralju Kraljevine Italije, Viktoru Emanuelu II. Peterokatnica ima dva staklena svoda i masivnu središnju kupolu koja povezuje Piazzu del Duomo s Piazzom della Scala, stvarajući arhitektonski upečatljivo mjesto za odmak od užurbane svakodnevice.

Jedinstven dizajn

Svaka soba je arhitektonsko iznenađenje ispunjeno originalnim i raznolikim umjetninama, unikatnim namještajem i dizajnerskim elementima! Drugi kat krase visoki stropovi i prozori, treći ima balkone s pogledom izravno na Galleriju, a nekoliko soba i apartmana na petom katu imaju terase s pogledom iznad staklene i željezne konstrukcije Gallerije. Ne postoje dvije iste sobe.

Mnoge sobe imaju spektakularan pogled na Galleriju Vittorio Emanuele II, neke čak sve do trga Duomo, s druge strane na Trg Scala ili Via Silvio Pellico, kao i šarmantna dvorišta Gallerije.

Svaku sobu i apartman krase umjetničke instalacije talijanskih, urugvajskih i međunarodnih umjetnika. Zidovi gostinjskih soba završeni su štukaturom Veneziano, luksuznom talijanskom dizajnerskom tehnikom, s dvadeset različitih varijacija boja koje nadopunjuju dekor apartmana.

Moda

Galleria Vittorio Emanuele II dom je mnogih od poznatih svjetskih modnih marki. Najpoznatija, prva povijesna Prada trgovina nalazi se odmah ispod Gallerije. Također, samo 5 minuta hoda udaljena je od Via Monte Napoleone i 1 minutu od Via Manzoni. Milano je poznat kao prijestolnica mode i dizajna, a sve vam je to nadohvat ruke iz ove Gallerije.

Originalna i raznolika umjetnička djela i namještaj

Galleria je dom opsežne zbirke umjetnina više od 100 umjetnika i dizajnerskih namještaja. Unutrašnjost hotela ukrašena je ručno oslikanim muralima i freskama te upotpunjena suvremenim, srednjovjekovnim, starinskim i antičkim namještajem.

Restoran s pogledom

Vik Pellico Otto, restoran je s pogledom na kupolu Gallerije koji gostima pruža pravi pogled iz ptičje perspektive na srce Milana. Restoran je otvoren za doručak, ručak, apiritiv i večeru. Il Dodici Gatti, koji se nalazi na šestom katu iznad strukture Gallerije s terasom i pogledom na gradski krajolik Milana, omiljena je talijanska pizzerija. Stoga ovdje možete kušati i pravu talijansku pizzu po želji.

Učitati još
Zatvori