Idete na put, a bojite se ostaviti biljke doma? Odvedite ih u Đardin – prvi hotel za biljke

Idete na put, a bojite se ostaviti biljke doma? Odvedite ih u Đardin – prvi hotel za biljke

đardin 1

Mnogi od nas se pri povratku s godišnjih odmora ili raznih putovanja suočavaju s biljkama na umoru jer im nismo posvetili dovoljno pažnje. Za to ima rješenja i o njima smo već pisali, no ako mislite da je bolje spriječiti nego liječiti kreativci koji stoje iza cvjećarnice Đardin odlučili su upotpuniti svoju ponudu i otvorili su, prvi u Zagrebu, hotel za biljke. Razgovarali smo s Maritom Bonačić, nagrađivanom dizajnericom koja sa suradnicima stoji iza projekta koja nam je pobliže objasnila koncept.

Dizajnerski hotel za biljke

  • Kako funkcionira dizajnerski hotel za biljke?

Naš Đardin je cvjećarnica u kojoj možete kupiti najrazličitije vrste biljaka, a istovremeno nudimo različite usluge od kojih je hotel za biljke jedinstvena. Naime, brojni naši kupci žalili su se da im biljke umiru jer o njima nema tko brinuti kada su oni na putu, pa zato najčešće nisu ni kupovali biljke. Zato smo odlučili ponuditi uslugu da kod nas ostave biljke na čuvanje i njegu, a možete ih donijeti i na održavanje i presađivanje. Dakle, donesete biljku, mi je registriramo i zabilježimo stanje, vi dobijete potvrdu i mi je za određenu naknadu čuvamo, mazimo i pazimo dok ne dođete po nju. Zapravo vrlo jednostavno – ne morate više gnjaviti susjede i prijatelje da zalijevaju vašu džunglu ili brinuti da će biljke umrijeti, već uživate bez grižnje savjesti.

đardin-2
đardin-3
  • Što je walk in Đardin?

Đardin je izraz kojim mi u Dubrovniku nazivamo park i to je upravo naš Đardin – mjesto kojim možete prošetati, čak sa svojim kućnim ljubimcima, i uživati u različitim biljkama, čitati i družiti se s nama uz kavu ili čaj. Uskoro pripremamo i različite zanimljive radionice jer nam je cilj biti mjesto na kojem se okupljaju i oni koji znaju puno i oni koji znaju malo, ali dijele ljubav prema biljkama.

đardin-4

Najam biljaka

U Đardinu osim što možete kupiti biljke, informirati se o brizi za njih i ostaviti ih na čuvanje, možete ih i iznajmiti za posebne prigode.

đardin-5
đardin-6
  • Recite nam nešto više o konceptu održivog uređenja interijera i najam živih biljaka…

Biljke u procesu dizajna interijera možda jesu samo točke stiliziranja, ali to su momenti kada prostori zažive. One zapravo čine čuda za interijere, bilo da se radi o prostoru u kojem živite, radite ili organizirate neki poseban događaj – vjenčanje, korporativne evente, snimanja serija, reklame, fotosnimanje ili nešto drugo. Zato je cvijeće u svim slučajevima gotovo neizbježno. Najčešće se u posebnim prigodama koristi rezano cvijeće, koje je skupo i s kojim ljudi najčešće ne znaju što napraviti nakon eventa, pa završi u smeću. S obzirom na to da imamo svoj uzgoj biljaka nudimo uslugu najma biljaka ili cjelokupnu uslugu uređenja interijera živim biljkama. U cijelom procesu koristimo održive materijale – kako za tegle, tako i za kompletne interijere. Ako ograničenja postoje i nije moguće preskočiti plastiku, potičemo ponovnu upotrebu i reciklažu – i to je održiv sistem.

đardin-7
đardin-8

Đardin se nalazi u centru Zagreba u Deželićevoj 89, a o ovom zanimljivom projektu možete se informirati i preko njihove web stranice kao i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

đardin-9
đardin-10
đardin-11

Foto: Nikola Zelmanović

Učitati još
Zatvori