Pariz je dobio najljepšu svjetlosnu instalaciju ovog Božića!

Pariz je dobio najljepšu svjetlosnu
instalaciju ovog Božića!

Mnogi domaći i svjetski gradovi obukli su svoje šarmantno božićno ruho – lampice, dekoracije, božićna stabala i umjetničke instalacije. Božićni i novogodišnji ukrasi uvelike pridonose stvaranju blagdanske čarolije i bajkovite atmosfere, podižu nam raspoloženje, a modnim kućama omogućuju da se istaknu svojim kreativnim, originalnim i pomalo neobičnim idejama. Moramo priznati da nas neke od njih uspiju iznova impresionirati.

Très chic butik

Ovoga puta pričamo o prekrasnom pariškom objektu tj. o pročelju zgrade najvećeg i najraskošnijeg Chanel butika u Parizu koji je svoja vrata otvorio u studenome 2018. godine. Smješten je samo nekoliko koraka od povijesne Chanel adrese i to na broju 19, a proteže se na impresivnih 1.000 metara kvadratnih. Dizajn unikatne građevine potpisuje njujorški arhitekt Peter Marino koji je u ovom projektu htio sačuvati estetiku i vrijednost brenda kao i tipičan pariški stil, modernost i dinamiku.

Butik odnedavno krasi svjetlosna instalacija koja se sastoji od metalne konstrukcije prekrivene LED vijencima i okružene sjajnim zvjezdicama, slaveći blagdanske svečanosti, magičnu povijest CHANEL-a i fascinaciju koju je slavna Francuskinja Gabrielle Coco Chanel gajila prema svemiru. Svjetlosna instalacija predstavlja minimalističku prozirnu bočicu prvog parfema kuće Chanel. Sto godina nakon svog nastanka, N°5 i dalje nastavlja poticati ljude na ostvarivanje svojih snova.

Chanel N°5 zapisan u zvijezdama

Chanel N°5 bio je prvi parfem kojeg je kraljica visoke mode Gabrielle Coco Chanel lansirala na tržište 1921. godine, a kojeg je obožavala i slavna Marilyn Monroe. Ženstveni parfem koji odiše luksuzom, elegancijom, svježinom i jednostavnošću postao je prijelomna točka koja označava revoluciju i početak modernog doba parfema. Prvi u igru ulaze aldehidi, ylang-ylang, neroli i citrusi. Nakon njih stupaju na scenu nježne note ruže, đurđica i jasmina. Planetarno obožavani parfem počiva na bazi od jantara, gurmanske vanilije i tople sandalovine s orijentalnim notama pačulija. Miris prošlosti, sadašnjosti i budućnosti idealan je božićni poklon te je nakon gotovo 100 godina na tržištu i dalje jedan od najpopularnijih svjetskih parfema.

Slaveći svečani dolazak nove godine, francuska kuća Chanel poklonila nam je vizualno remek-djelo koje bismo mogli promatrati satima, a lokacija je savršena i za fotografiranje. Stoga, ako ranije niste imali razloga posjetiti Pariz za Božić, sada sigurno imate jer ovaj grandiozan set Chanel butika slavi umjetnost, izaziva wow efekt i pomiče granice u svakom smislu te riječi.

Foto: Chanel, Instagram

Učitati još
Zatvori