Sofa koja je osvojila Instagram svojim unikatnim dizajnom

Sofa koja je osvojila Instagram
svojim unikatnim dizajnom

Talijanski arhitekt Mario Bellini zaslužan je za dizajn ove trendi sofe koja nam je ovih dana zauzela mjesto na Instagram feedu. Međutim sofa o kojoj danas govorimo nije novi trend u svijetu interijera, samo je još jednom zaplovila na krilima popularnosti. Naime, osmišljena je još 70-tih godina prošloga stoljeća, kada je, kako Bellini ističe, namještaj za dom bilo dosta stereotipan i nije se izlazilo iz okvira dostupnog dizajna na tržištu.

Zatim se pojavila unikatna Camaleonda sofa koja se vizualno isticala. Bellini ističe kako je dizajn Camaleonde ljudima pružio neusporedivu slobodu da ga konfiguriraju i slažu kako god žele. Sama sofa sastoji se od najmanje dva dijela, a najviše od šest dijelova, ali zapravo je na samom pojedincu da slaže dijelove kako mu najviše paše. Samo ime dolazi od riječi kameleon (tal. Camaleonte) i riječi val (španj. onda). Obje riječi zapravo opisuju oblik i funkciju ove sofe.

Dizajn koji je bio popularan 70-ih i danas je obožavan

Bellinijevo stvaralaštvo iz 70-tih odzvanjalo je kulturnim pomakom koji se događao u domovima i u svijetu interijera. To je vrijeme kada su ljudi tražili dizajn koji im je omogućavao fleksibilnost i futuristički izgled. Ta fleksibilnost se prenosi i u današnji svijet.

Iako je prošlo gotovo 50 godina nakon popularizacije ove sofe, tvrtka B&B Italia, redizajnirala je ovu kultnu sofu i prilagodila ju današnjim trendovima. Iako izgled i dimenzije nove verzije ostaju vjerne originalnoj sofi Bellinija, dijelovi sofe dobili su održiv remont napravljen od recikliranim materijalima. Dizajn je toliko tražen u posljednjih nekoliko godina da je sada možda još popularniji nego 70-ih. Danas originalne sofe iz 70-ih godina stoje visoko na popisu želja klijenata, a kao i svaki unikat cjenovno su visoko pozicionirani.

U nastavku smo izdvojili unikatne Camaleonda sofe koje odlično krase svaki dnevni boravak.

Učitati još
Zatvori