Ogledalo koje je trenutno hit u stanovima trendseterica

Ogledalo koje je trenutno hit u
stanovima trendseterica

Mikrotrendovi u interijeru u posljednjih nekoliko godina često počinju na društvenim mrežama, posebice Instagramu gdje snažni vizualni identiteti određenih komada vrlo brzo idejno proputuju cijeli svijet i odjednom imate osjećaj da jedan komad namještaja ili boju viđate apsolutno svugdje.

Komad koji trenutno ima svoj veliki moment je ogledalo, i to ne bilo kakvo. Nakon što je 2018. godinom apsolutno vladalo ogledalo u obliku sunca koje se moglo nabaviti u svim cjenovnim rangovima, od high street do high end brendova, 2020. će obilježiti dizajnerski komad čiji se original ipak neće naći baš u svakom domu. Ipak novootvorena dermatološka poliklinika Estera ima jedan primjerak u svojoj ordinaciji koji je već postao hit među pacijenticama.

Ogledalo Ultrafragola dizajnera Ettorea Sottsassa

Radi se o ogledalu Ultrafragola proizvođača Poltronova kojeg je dizajnirao veliki Ettore Sottsass davne 1970. godine. Prvi puta je predstavljeno na salonskoj izložbi u Milanu kao dio veće kompozicije, konkretno spavaće sobe, Mobili Grigi, no nije dočekano s oduševljenjem od strane kritičara.

No nasljeđe dizajnera Sottsassa i kasnije osnivanje Memphis grupe ostavili su veliki trag u dizajnerskom svijetu pa je stoga i ogledalo u kontinuiranoj proizvodnji od prvog komada. Ono što ga čini toliko upečatljivim je valoviti okvir izrađen termoformiranjem akrila koji ugašen odaje mliječno-bijelu nijansu, no upaljen opravdava svoje ime “ultra-jagoda”. Pink svjetlo koje ujedno može poslužiti kao mood light očaralo je brojne trendsetere i ljubitelje dizajna koji su poželjeli ovaj komad i u svom domu. Ali cijena je doista paprena stoga će si Ultrafragolu priuštiti samo oni najveći entuzijasti – a mi možemo uživati u odličnom efektu koje ogledalo ima na fotografijama. Uvjerite se u nastavku.

Foto: Instagram, Poltronova

Učitati još
Zatvori