Blic intervju s Lili Halo Decoration: O minimalizmu i održavanju interijera

Blic intervju s Lili Halo Decoration: O
minimalizmu i održavanju interijera

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOMETHING BEAUTIFUL (@lilihalodecoration) on

Blogerica Lidija Tomas Matijević, u svijetu influencera poznatija kao Lili Halo Decoration inspiracija je mnogim ljubiteljicama skladno uređenih interijera. Posebnu pažnju pridaje kreativnim kutcima i detaljima, a kroz četiri kratka pitanja saznali smo kako svoj životni prostor održava tako zanimljivim i fotogreničnim…

Odakle crpiš inspiraciju za uređenje interijera?

Online. Pratim određene blogerice kao što su Pelle Hedeby, Amanda Rodríguez, Anna Kubel, Jasmina Bylund, Emily Slotte, Petra Gardefjord, Ema Bihor. Kupujem strane časopise, a vrijeme često provodim na Pinterestu. Ideje se rijetko mogu isplanirati – one se samo stvore, a nakon toga ih vrlo brzo realiziram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOMETHING BEAUTIFUL (@lilihalodecoration) on

Apsolutno si se pronašla u minimalizmu – što se tiče lifestylea, uređenja interijera ali i njegovog održavanja. Koje su njegove prednosti?

Biram minimalizam na svim područjima. Ne volim kada mi je stan zatrpan, kada s polica i svih kuteva vire stvari. Puno je bolja energija kada se riješimo nepotrebnih stvari i kada je sve uredno. Dobra energija vodi smirenosti i kreativnosti i to je jako lijep osjećaj. Još ako imaš jedan uređaj koji može zamijeniti njih nekoliko i obavljati više funkcija, svakodnevica je mnogo jednostavnija.

Što ti je važnije kod odabira kućanskih uređaja – dizajn ili funkcionalnost?

Kod uređaja prvo gledam funkcionalnost, a zatim dizajn. Oduševljava me kako kućanski uređaji danas izgledaju. Odličan primjer usisavača koji spaja funkcionalnost i dizajn je Philipsov PowerProAqua 3u1. Lagan je, tanak, jednostavno se drži u ruci, a tijekom korištenja klizi po podu. Idealno se uklopio u naš stan – mogu ga odložiti bilo gdje zahvaljujući dimenzijama ali i modernom dizajnu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOMETHING BEAUTIFUL (@lilihalodecoration) on

Zanimalo nas je i kako jedna od zanimljivijih domaćih home decor influencerica uspijeva stan održati tako čistim i spremnim za fotografiranje u svakom trenutku. Kakve „trikove“ koristiš?

Ponekad pokušam kroz igru pospremiti neki dio stana. Npr. dok stariji sin jede, pričam s njim i čistim po kuhinji ili usisavam mrvice oko šanka i blagovaonskog stola. Ne ide to baš uvijek tako glatko, trudim se svaki dan napraviti nešto od poslova. Tako je puno lakše. Ne volim imati dane za čišćenje i slično. Treba raspodijeliti poslove kroz tjedan pa se to čišćenje toliko i ne osjeti. Sada dok sam na porodiljnom, naravno da čistim više s obzirom da sam više doma. Moram pohvaliti i mog supruga koji zaista puno sudjeluje – dio vikenda proveo je ribajući tuš-kabinu.

Foto: PR, Lidija Tomas Matijević

Učitati još
Zatvori